aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 2016

 

  
 
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Απάντηση Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨
 και Αρματωμένων σε δημοσίευμα Πολιτιστικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου
¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨
* * *
   Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους το θέμα με την αλλοίωση και παραποίηση του κυριότερου εθίμου του χωριού μας, ¨Αρματωμένοι Άη Γιαννιού¨, άγγιξε κατά κάποιο τρόπο –έστω κι έτσι- ορισμένους που ασχολούνται με θέματα πολιτισμού, εθίμων, παραδόσεων κλπ στο χωριό μας…
  Περίμενα βέβαια πολύ νωρίτερα αυτή την ευαισθητοποίηση, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ…
   Να τα πάρουμε λοιπόν τα θέματα απ’ την αρχή για να σταματήσει αυτή η συστηματική στρέβλωση των πραγμάτων από ορισμένους που γίνεται εντέχνως επειδή ίσως έτσι τους συμφέρει, και να απαντήσουμε στο δημοσίευμα των ιδίων που μας χαρακτήρισαν και ως ¨όψιμους αυτοανακυρηχθέντες υποστηρικτές των εθίμων του χωριού μας¨ σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, κάτι που δεν θέλησα να σχολιάσω, όμως η κατσίκα, δυστυχώς γι’ αυτήν, θέλει να ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη…
   Όλα δημιουργήθηκαν με την αντίδραση και αποστασιοποίηση του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨, στον οποίο Σύλλογο έχω την τιμή να προεδρεύω και να εκπροσωπώ, καθώς και τωνΑρματωμένων του Αη Γιάννη στους οποίους είμαι ενεργό μέλος για περισσότερα από 50 χρόνια συμμετοχής, απ’ την απόφαση του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ να ντύνει τα τελευταία χρόνια και γυναίκες αρματωμένες στο ιστορικό αυτό έθιμο του χωριού μας, που οι ρίζες του είναι στους προεπαναστατικούς χρόνους και που ΠΑΝΤΑ συμμετείχαν μόνον άντρες σε αυτό, μιας και το έθιμο αυτό συμβολίζει τη ζωή και τις συνήθειες των κλεφτών και αρματολών στα λημέρια τους στον Ζυγό, λειτουργώντας με την μορφή των νταϊφάδων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα όμοια έθιμα της ευρύτερης περιοχής μας από αρχής διεξαγωγής τους (Άη Συμιού στο Μεσολόγγι, Αγιά Αγάθης σε Αιτωλικό και Σταμνά, Αγίας Παρασκευής σε Νεοχώρι κλπ κλπ).
Και απαντώ στην ατυχή δημοσίευση του Πολιτιστικού Συλλόγου
Ευηνοχωρίου ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨:
  1.  Κατ’ αρχάς ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας evinochori.gr , δεν είναι κατά σύμπτωση ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨όπως ατυχώς αναφέρετε, αλλά είναι εκλεγμένος με κανονικές και νόμιμες εκλογικές διαδικασίες από την πλειοψηφία των μελών του συλλόγου και του χωριού μας και όχι με την μέθοδο των …υπογραφών (!!!) όπως κάποιοι άλλοι, και η εθελοντική προσφορά του τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία μας.
   2. Υποτίμηση και απαξίωση προσφοράς του Συλλόγου ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ όπως ΑΤΥΧΩΣ ισχυρίζεστε δεν έγινε ποτέ απ’ τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας, αντίθετα ΠΑΝΤΑ επαινούσαμε το έργο που πρόσφερε στο χωριό μας και ο συγκεκριμένος σύλλογος και υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες επ’ αυτού. Αυτό μπορείτε να το δείτε και στις σχετικές αναρτήσεις μας που θα σας διαψεύσουν εντελώς.  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : , 2 , 3 , 4 , 5 και πολλές άλλες ακόμη...   
      Βέβαια, δικαίωμα κριτικής ασφαλώς και έχουμε (όπως και δεχόμαστε) όταν βλέπουμε κάτι να πηγαίνει στραβά σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας, εκτός και εάν διεκδικείτε για τον εαυτό σας το ΑΛΑΘΗΤΟ και είστε υπεράνω κριτικής. 
     Έπειτα, καλό θα είναι να μην ξεχνάτε την συνεργασία που γίνονταν σε προηγούμενα χρόνια και σε όλες τις διοργανώσεις μεταξύ των δύο συλλόγων (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ) τόσο επί προεδρίας Ψεύτη Νίκου όσο και επί προεδρίας Μαστραπά Δέσποινας, καθώς επίσης και την βράβευση προέδρου σας απ’ τον σύλλογό μας για την άψογη συνεργασία που υπήρχε μεταξύ μας, κάτι που δυστυχώς για το χωριό μας δεν θελήσατε να το συνεχίσετε επί προεδρίας σας.
       Το επιβεβαιώνουν βέβαια και οι παρακάτω φωτογραφίες....
       
   οι φωτογραφίες είναι από εκδηλώσεις που συνδιοργάνωναν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ" επί προεδρίας Δέσποινας Μαστραπά και Νίκου Ψεύτη, κάτι που δεν θέλησαν να συνεχιστεί οι επόμενοι αυτών...
    3. Δεν θα σχολιάσω άλλο το θέμα να ντύνονται γυναίκες αρματωμένες τα τελευταία χρόνια που το ξεκινήσατε εσείς οι ίδιοι και που προσπαθείτε να το λανσάρετε σαν μόδα, αφήνοντας έτσι να κριθείτε απ’ όλους όσους ασχολούνται με θέματα παράδοσης και εθίμων.  Όμως θα πρέπει να δείτε για άλλη μια φορά Μποχωρίτικες φωτογραφίες απ’ το έθιμο των Αρματωμένων του Αη Γιάννη που υπάρχουν απ’ το 1906, εάν σας λέει τίποτε αυτή η χρονολογία περί εθίμου.  Εάν δεν σας λέει, και πάλι ασφαλώς δεν είναι δικαίωμά σας να αλλοιώνετε, να μετατρέπετε και να υποβαθμίζετε ένα έθιμο εκατοντάδων χρόνων σε εκδήλωση, παραπληροφορώντας εσκεμμένως τον κόσμο πως έτσι γίνονταν πάντα. 
      Έπειτα, εάν θέλετε να τιμήσετε τις γυναίκες μπορείτε να το κάνετε σε κάποια άλλη εκδήλωση και όχι στο έθιμο των Αρματωμένων, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο κάθε άλλο παρά τις τιμάτε….  
      Δεν θυμάμαι κανέναν παλιό καπετάνιο να είχε κάνει τέτοιους νεωτερισμούς και σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα αυτών που έχουν φύγει, εάν βλέπουν αυτά που κάνουν οι νεώτεροί τους.
      Δεν θυμάμαι κανέναν Αρματωμένο να έντυνε την γυναίκα του, ή την αδελφή του αρματωμένη στην παρέα του (τυχαίο?  Όχι βέβαια….!!!) και απορώ τίνος ιδέα ήταν αυτή και ποιόν σκοπό εξυπηρετούσε…
     4.  Όσον αφορά το ότι ντύθηκαν 2 κοριτσάκια 7 – 8 ετών για δύο χρόνια στους Αρματωμένους του Αη Γιάννη, ασφαλώς και ήταν λάθος, και βέβαια ορθώς το ξεκόψαμε αμέσως όταν το αντιληφθήκαμε,σταματώντας μια κι έξω κάθε τέτοιου είδους αλλοίωση εθίμου, βλέποντας πως δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση σ’ ένα έθιμο που συμβαδίζει με την ιστορία του χωριού μας. Γιατί το δύσκολο είναι να διατηρήσει κανείς ένα έθιμο όπως το παρέλαβε και το εύκολο είναι να το αλλοιώσει καταστρέφοντάς το, και υπάρχουν παραδείγματα επ’ αυτού.
       5.  Ασφαλώς είναι και υποχρέωσή μας, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας να κάνουμε γνωστό πως ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ δεν έχει ουδεμία ανάμειξη και σχέση με την αλλοίωση αυτή του εθίμου, που πλέον συζητείται αρνητικά ευρέως στη περιοχή μας προκαλώντας ειρωνικά και ανεπίτρεπτα σχόλια εις βάρος και του εθίμου, και των συλλόγων αλλά και του χωριού μας, μιας και υπάρχουν κι’ άλλα όμοια έθιμα στην περιοχή μας (Αη Συμιός σε Μεσολόγγι, Αγια Αγάθη σε Αιτωλικό και Σταμνά, Αγία Παρασκευή σε Νεοχώρι, Αη Γιώργης σε  Μάστρο, Αη Γιάννης σε Γουριά κλπ.) και όλοι γνωρίζουν την φύση και την υφή των εθίμων αυτών.
       6.    Ο δε συντάξας και υπογράφων την δημοσίευση του συλλόγου ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ, καλό είναι να ξέρει πως το έθιμο των Αρματωμένων του Αη Γιάννη δεν γίνεται ούτε για την επανάσταση του 1821 όπως εντελώς ατυχώς αναφέρει, ούτε έχει καμιά σχέση με την πολιορκία και έξοδο του Μεσολογγίου επιδεικνύοντας έτσι την ασχετοσύνη του επί του θέματος και επιβεβαιώνοντας πως ούτε καν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει αυτό το Μποχωρίτικο έθιμο… 
         Αλλά και πώς να το γνωρίζει, μιας και δεν έχει ντυθεί αρματωμένος ΠΟΤΕ και δεν έχει χορέψει φορώντας ντουλαμά ή φουστανέλα με νταούλι ΠΟΤΕ, παρά μόνο φρόντισε να αρματώσει γυναίκες και να το περάσει ως …κατόρθωμα και συνέχεια εθίμου λανσάροντάς το και ως μόδα!!!  
        Ας έρθει λοιπόν να του εξηγήσουμε τι σημαίνει το Μποχωρίτικο έθιμο των Αρματωμένων του Αη Γιάννη για το χωριό μας και τι ακριβώς εκπροσωπεί για όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με αυτό και δεν το έχουμε ανακαλύψει στα ύστερά μας.
        7. Το ¨όψιμους αυτοανακυρηχθέντες υποστηρικτές των εθίμων του χωριού μας¨, που μας χαρακτήρισε πάλι ο ίδιος εκπρόσωπος, το επιστρέφω αυτούσιο και προσωπικά στον υπογράφοντα εκπρόσωπο του συλλόγου ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ που έκανε την συγκεκριμένη δημοσίευση, λέγοντάς του να είναι πιο προσεκτικός στα γραφόμενά του, γιατί όταν εγώ και πολλοί άλλοι Αρματωμένοι, συμμετείχαμε ενεργά στους Αρματωμένους του Αη Γιάννη (εγώ προσωπικά απ’ το 1964 έως σήμερα και σχεδόν ανελλιπώς), ο ίδιος ήταν αγέννητος ακόμη, και παρακαλώ να σεβαστεί τα έθιμα του χωριού μας όπως ακριβώς τα βρήκε.
        1963 έως 1968
         
        οι ...όψιμοι υποστηρικτές των εθίμων του χωριού μας, στις επάλξεις του Μποχωρίτικου έθιμου Αρματωμένοι τ' Αη Γιαννιού, απ' το 1963, αλήθεια, που ήταν τότε αυτοί που σήμερα ντύνουν αρματωμένες τις γυναίκες αλλοιώνοντας το Μποχωρίτικο αυτό έθιμο???
          8.  Τέλος, ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ όσο ορισμένοι δεν μπορούν να διαχωρίσουν το έθιμο απ’ τις χορευτικές εκδηλώσεις, γιατί ο Αη Γιάννης και οι Αρματωμένοι για τους Μποχωρίτες είναι ότι πιο ιερό υπάρχει και δεν θα σεβαστούμε αυτούς που δεν το σέβονται νομίζοντας πως είναι ένας απλός τρόπος διασκέδασης και γλεντιού. 
           ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ γιατί οι Αρματωμένοι είναι έθιμο και δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμισθεί σε εκδήλωση επειδή έτσι το θέλουν ορισμένοι
          
         Υ.Γ. 1  : έθιμο και εκδήλωση αγαπητοί μου φίλοι είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες που προφανώς τις έχετε μπερδέψει…
         Το έθιμο είναι κάτι που βρήκαμε από προηγούμενες γενιές, ενώ η εκδήλωση είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι…
         Και δεν νομίζω να βρήκατε τις γιαγιάδες σας και της μανάδες σας να ντύνονταν αρματωμένες στα νιάτα τους…
          
         Υ.Γ. 2 : το ζητούμενο δεν είναι για το ποιος ξεκίνησε πρώτος ή δεύτερος τον Χειμωνιάτικο Αη Γιάννη για να πάρει τις …δάφνες, αλλά η παραποίηση και αλλοίωση του εθίμου των Αρματωμένων. 
           Αν όμως θέλετε να μάθετε και για τον Χειμωνιάτικο Αη Γιάννη την αλήθεια αγαπητοί μου φίλοι (και το εννοώ όταν λέω τη λέξη ¨φίλοι¨ γιατί υπάρχουν άτομα τα οποία σέβομαι και εκτιμώ ασχέτου της τοποθέτησής τους για την οποία δεν ευθύνονται αυτοί λόγω ηλικίας, αλλά οι καθοδηγητές τους λόγω συμφερόντων τους) προς τούτο δημοσιεύω και ηχητικά ντοκουμέντα ετών 1979 και 1980 (και εάν θέλετε υπάρχουν ακόμη περισσότερα αυτών) αλλά και μαρτυρίες ζώντων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί και σε ημερολόγια του Συλλόγου μας αρκετά χρόνια πριν...
              Επιτέλους, σεβασθείτε το…
               
         ηχητικά ντοκουμέντα από Χειμωνιάτικο Αη Γιάννη 1979 - 1980
          
               Το Δ.Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨
         Δασκαλάκης Πάνος (Πρόεδρος)                Μπελέκος Γ. Νίκος
         Ντζάνης Νίκος  (Αντιπρόεδρος)                 Νασόπουλος Ιωάννης
         Μακράκης Ευάγγελος  (Γραμματέας)        Αρβανίτης Γιώργος
         Ευθυμίου Μαρία  (Ταμίας )                        Μπελέκος Ι. Νίκος
         Λύτρας Γιάννης
          
                                                Αρματωμένοι Άη Γιαννιού
         Νασόπουλος Νώντας  (ετών 88)           Κόντος Γιάννης      (ετών 73)
         Μπελέκος Γ. Νίκος (Καπετάνιος)          Μαντρούκας Γιάννης
         Νασόπουλος Χρήστος                           Μπεσίρης Γιώργος
         Καλέας Νίκος                                        Λύτρας Γιάννης
         Πιστιόλης Νίκος                                    Δασκαλάκης Γιώργος
         Ντζάνης Νίκος                                       Δασκαλάκης Φώτης
         Δασκαλάκης Πάνος                               Σαραντάρας Ασημάκης
         Ευθυμίου Γιάννης                                  Κόντος Χαράλαμπος
         Παπαπαναγιώτου Γιώργος                     Μακράκης Πέτρος
         Σαρρής Ζώης   (ετών 70)                       Πανάγος Σπύρος
         Μπελέκος Ι. Νίκος                                 Ευθυμίου Αποστόλης
         Νασόπουλος Γιάννης                             Μουζακίτης Σπύρος
         Ντζάνης Παντελής  (ετών 81)                Κολτσίδας Κώστας
         Τσίπρας Αλέξανδρος                              Τσίπρας Κώστας
         Γονής Δημήτρης                                     Αρβανίτης Γιώργος
          
         και επειδή μία φωτογραφία αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες απ' το Μποχωρίτικο έθιμο "Αρματωμένοι τ' Αη Γιαννιού"...
         οι παρακάτω φωτογραφίες είναι μια αυστηρή υπενθύμηση σε όσους εξακολουθούν να αλλοιώνουν το έθιμο καμαρώνοντας, γιατί το έθιμο Αρματωμένοι του Αη Γιάννη δεν χωράει καμία αλλαγή έχοντας μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων, και δεν είναι σε θέση ΚΑΝΕΝΑΣ να το μεταλλάξει ντύνοντας τώρα τελευταία ΚΑΙ γυναίκες...
           
                                               Μποχωρίτες Αρματωμένοι στο έθιμο του Αη Γιάννη (1906 και 1915) 
          
           
         Μποχωρίτες στο έθιμο Αρματωμένοι Αη Γιαννιού ( 1929 και 1930)
          
           
         Μποχωρίτες στο έθιμο Αρματωμένοι Αη Γιαννιού ( 1059 και 1963)
          
         Μποχωρίτες στο έθιμο του Αη Γιαννιού (1964)
         * * *
         Μποχωρίτες Αρματωμένοι από 1970 και μετά...
          
            
           
           
         όπως βλέπεται φίλοι μου ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ και όχι η μοντέρνα
         σημερινή έκδοση που θέλουν να βαφτίσουν ορισμένοι ως νέα μόδα...
         * * *
           
         οι "μάνες" της Παρέας των Αρματωμένων που ήταν η ψυχή και η καρδιά του εθίμου
         (Μυγδάλω Καραμαλίκη και Αγγέλω Γονή) που αγαπούσαν και
         σεβόντουσαν το Μποχωρίτικο αυτό έθιμο και ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή της παράδοσης τιμώντας μ' αυτόν τον τρόπο τις γυναίκες....
         * * *
         και όσον αφορά τις γυναίκες του χωριού μας, ασφαλώς ξέρουμε και να τις τιμάμε και να γλεντάμε μαζί τους στο έθιμό μας, όπως πρέπει και όπως ακριβώς αρμόζει, χωρίς να είναι "αποκλεισμένες" όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν ορισμένοι επιτήδειοι, προσπαθώντας επίμονα να μεταλλάξουν ένα έθιμο εκατοντάδων χρόνων και παραπληροφορώντας τους νεώτερους.
            
            
          
          
         και βέβαια οι Αρματωμένοι τ' Αη Γιαννιού μαζί με τις γυναίκες του χωριού μας
         εν έτη 1946
         * * *
          
         Αρματωμένοι Αη Γιαννιού 2015
         * * *
         οι φωτογραφίες είναι απ' το προσωπικό αρχείο του Δασκαλάκη Πάνου
         που αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες...
          
          
          
          
          
          
          
             11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
               ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
            ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
          
                          * * * *
         ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
          
                             * * * 
               ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
         ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
          
                           * * *
              8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
                ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                                  * * *
            "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
          
                         * * *
         ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
                     ΣΕ
           ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

                      * * *
         ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
         ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
          
                           *  *  * 
                ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
          
                            * * *
           ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
          
          
          
          
                          * * *
                ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
           ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
                 
          
         *****