aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ?
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Παράνομες συνδέσεις βόθρων με δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων....
 
    Πέρασαν περισσότερες από 15 ημέρες από μια συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου που κλήθηκε όλο το χωριό να συμμετάσχει , σχετικά με ένα θέμα που υπάρχει και ταλαιπωρεί το χωριό μας εδώ και 10ετίες , ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και σημείο μεγάλης επικινδυνότητας για την υγεία όλων μας , και μερικοί που …αγαπούν το χωριό μας προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν για να μην ενοχλήσουν κάποιους ¨δικούς τους¨ και χάσουν ψήφους.
   Αναφέρομαι για τις παράνομες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία συνδέσεις των βόθρων με το δίκτυο αποχέτευσης που υπάρχει στο Ευηνοχώρι για τα νερά της βροχής , και που κάποιοι ¨ευσυνείδητοι¨ συγχωριανοί μας φρόντισαν να συνδέσουν και τους νεροχύτες τους αλλά και τους βόθρους τους με αυτό , με αποτέλεσμα να ζέχνουν κυριολεκτικά όλα τα φρεάτια αποχέτευσης του χωριού μας , να δημιουργούνται επικίνδυνες εστίες μόλυνσης σε πάμπολλα σημεία , ειδικά εκεί που ο αύλακας αποχέτευσης είναι ακάλυπτος (σε πολλά σημεία ο αύλακας αυτός εφάπτεται σε σπίτια του χωριού μας αλλά και σε σχολεία και έχει γίνει αντικείμενο γκρίνιας μεταξύ κατοίκων και Τοπικού Συμβουλίου).
   Πολλές φορές έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες των κατοίκων και του Προέδρου Ευηνοχωρίου τόσο στην Υγειονομική Υπηρεσία όσο και στον Δήμο Μεσολογγίου , με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην προβαίνουν σε κανένα αποτελεσματικό μέτρο , τη στιγμή μάλιστα που οι αποχετευτικοί αυτοί αύλακες περνούν δίπλα από σχολεία….
   Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Χονδρός Νίκος (υπεύθυνος καθαριότητας , ποιότητας ζωής , πράσινου κλπ) , ο διευθυντής ΔΕΥΑΜ κ. Σταματάτος Σπύρος , ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ευηνοχωρίου κ. Νίκος Κανίνιας με τους συμβούλους , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κολοζάκης Πάνος και Μαργαρίτης Θόδωρος , όλοι ο Τοπικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και πολλοί κάτοικοι του χωριού μας οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση , με απούσα την υγειονομική υπηρεσία.
   Ο πρόεδρος του Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης εξέθεσε το μέγεθος επικινδυνότητας του προβλήματος για την δημόσια υγεία στο χωριό μας , επισημαίνοντας τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να σταματήσουν πλέον αυτοί οι συγχωριανοί μας να ρίχνουν τους βόθρους τους στην κεντρική αποχέτευση όμβριων υδάτων , και συγχρόνως  να καλυφθεί ο αποχετευτικός αύλακας σε όλο το μήκος του , στέλνοντας ειδοποιήσεις σε όλους τους συγχωριανούς μας.
   Προσωπική  μου εκτίμηση: όλοι μας ξέρουμε εδώ και 10ετίες το μέγεθος του προβλήματος , πάμπολλες φορές διαμαρτυρηθήκαμε σε αρμόδιες αρχές και άλλες τόσες δεν πάρθηκε κανένα μέτρο.    Πρέπει πλέον να επέμβει εισαγγελέας , μιας και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας αδιαφορούν , και να πέσουν οι αρμόζουσες τιμωρίες σε όλους αυτούς τους ¨εξυπνάκηδες¨ που για 10ετίες παίζουν με την υγεία των παιδιών μας και όλων μας γενικώς , αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.   Είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό που το ξέρουμε και το ζούμε όλοι μας , με τα κουνούπια και τις τόσες ασθένειες να καιροφυλακτούν , και είναι περίσσια πολυτέλεια οι άσκοπες συζητήσεις και συμβούλια και ειδοποιήσεις επ’ αυτού , που το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αδρανοποίηση στη λύση του προβλήματος και να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα εναντίον όλων αυτών που εγκληματούν παίζοντας με την υγεία του συνόλου των κατοίκων του χωριού μας.
   Διαφορετικά πάλι του χρόνου θα κάνουμε ξανά συμβούλια για να πάρουμε ξανά αποφάσεις για τα αυτονόητα , ενώ σαν κάτοικοι εδώ θα είμαστε στο έλεος των κουνουπιών και των κάθε λογής ασθενειών χάριν των ¨ευσυνείδητων¨ που ρίχνουν τα λύματα των βόθρων τους στο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων του χωριού μας….   

 

      

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****