aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΧΩΡΙΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013

  

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
   Γιορτή παραδοσιακής γεύσης με συμμετοχή πλήθους επισκεπτών που τίμησαν άλλη μια εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨
   Ήταν η Γιορτή της Μποχωρίτικης Πίτας που διοργανώνει ο Σύλλογος του χωριού μας τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία , στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων "Καλυδώνεια 2013".
   Η διοργάνωση αυτή ήταν μια ιδέα του Συλλόγου που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 6 χρόνια και από τότε κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συγχωριανούς μας , με αποκορύφωμα την φετινή διοργάνωση που συγκέντρωσε περισσότερους από 1200 επισκέπτες απ’ την ευρύτερη περιοχή μιας και έχει γίνει πλέον πανελλαδικά γνωστή και έρχονται να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές μας νόστιμες Μποχωρίτικες πίτες αλλά και να νοιώσουν την φιλοξενία του χωριού μας , τοποθετώντας αυτήν ως την κορυφαία εκδήλωση στο Ευηνοχώρι , και καθιερώνοντάς την ως θεσμό πλέον.
   Οι Μποχωρίτισσες νοικοκυρές φρόντισαν και προμήθευσαν τον Σύλλογο με περισσότερες από 120 κάθε λογής πίτες (σπανακόπιτες , κολοκυθόπιτες , μακαρονόπιτες , τυρόπιτες , τραχανόπιτες , κρεατόπιτες , λαχανόπιτες , πρασόπιτες , μανιταρόπιτες κλπ , κλπ) που έγιναν ανάρπαστες μέσα σε λίγες ώρες , ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν και νόστιμοι μεζέδες αλλά και η ορχήστρα του Χρήστου Βλαχογιάννη που ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα ατέλειωτο γλέντι.
   Η πετυχημένη αυτή προσπάθεια του Συλλόγου έγινε με την εθελοντική εργασία όλων των μελών του αλλά και πολλών συγχωριανών μας που κάθε χρόνο πλαισιώνουν τον σύλλογο βοηθώντας έτσι την άψογη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης. Έτσι λοιπόν τα ίδια τα μέλη του ψήνουν , σερβίρουν , ετοιμάζουν , δουλεύοντας αφιλοκερδώς , εθελοντικά και με κέφι , νοιώθοντας αυτή τη χαρά της προσφοράς και της εθελοντικής εργασίας για τον Σύλλογο που τόσα προσφέρει στον τόπο μας.
   Την φετινή διοργάνωση άνοιξε ο χαιρετισμός του Προέδρου του οικοδεσπότη Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ κ. Δασκαλάκη Πάνου και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλη Πάνου.
   Ο Πρόεδρος του Συλλόγου , αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου για την σημαντική τους βοήθεια σε όλες τις εκδηλώσεις του αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης που ήταν οι : ΠΡΩΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ των κ.κ. Πιστιόλη Νίκου και Γεωργίου Ιωάννη , Home & Tools της Κας Ξηρού Β. Γεωργίας , Super Market Αρβανίτη Σπύρου , Super Market Α/φών  Στρατογιάννη , Δήμητρα Μωραΐτη – Κατσούλα , Κατσικανά Χρήστο , Κάβα Ποτών Α/φών Πασσιόπουλου , αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των νοικοκυρών του χωριού μας που μαγείρεψαν και διέθεσαν στον Σύλλογο τόσες δεκάδες πίτες για να γίνει αυτή η γιορτή.
   Την Γιορτή της Μποχωρίτικης Πίτας τίμησαν με την παρουσία τους επίσης , Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι , η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να επισκεφθεί το χωριό της , οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Κώστας Αντωνίου ,  εκπρόσωποι συλλόγων , αλλά και η Ομάδα Διάσωσης σε στιγμές πλέον χαλάρωσης.
   Η παρουσία του συντοπίτη μας ηθοποιού Χρήστου Καλαβρούζου που τίμησε με την παρουσία του την Γιορτή της Μποχωρίτικης Πίτας κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων…
   Φυσικά ακολούθησε χορός με την πλατεία Νιαβή να γεμίζει ασφυκτικά από κάθε λογής ηλικία που γλέντησε μέχρι αργά…
   Συγχαρητήρια στον Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ για την ιδέα αλλά και την επιτυχία της διοργάνωσης ¨Γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας¨ , στις νοικοκυρές του χωριού μας που πίστεψαν , αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την διοργάνωση , σε όλους τους εθελοντές που δούλεψαν αφιλοκερδώς για την άψογη διεξαγωγή της γιορτής (περίπου 25 εθελοντές μαζί με τα μέλη του Δ.Σ.) , αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους που γέμισαν την πλατεία του χωριού μας….
                                              Να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο του Συλλόγου μας Π.Ν.
 
 
 
στο "μοίρασμα" της Μποχωρίτικης Πίτας...
 
 
οι ...ψήστες μας!!!
 
 
 
ο χαιρετισμός του Δήμαρχου Πάνου Κατσούλη και του Προέδρου του
Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" Πάνου Δασκαλάκη
 
η ορχήστρα του Χρήστου Βλαχογιάννη...
 
 
ο ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος
 
 
οι εθελοντές της ...κάβας μας!!!
 
 
 
 
 
στο ζεϊμπέκικο της Ασπασίας...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ο Δήμαρχος Πάνος Κατσούλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Κυτάγια και τον
Τοπικό Σύμβουλο Γιώργο Συγγούνη
 
 
 
 
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****