aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PHILOXENIA 2012

 

 
ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
     Μεγάλη επιτυχία και τεράστια η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  ¨Philoxenia 2012¨ , όπου συμμετείχε και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το δικό του περίπτερο.
   Στο περίπτερο του Δήμου Μεσολογγίου φιλοξενήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ , όπου τα μέλη του έκαναν παρουσίαση με θέμα ¨ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ¨.
  Η παρουσίαση του Συλλόγου έγινε με απόλυτη επιτυχία παρουσία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου , υπευθύνων της έκθεσης , τοπικών φορέων , επιχειρηματιών τουριστικών κλάδων αλλά και εκατοντάδων επισκεπτών.
   Ο Λαογραφικός Σύλλογος του χωριού μας παρουσίασε ντόπια εδέσματα που χορήγησαν νοικοκυρές και επιχειρήσεις απ’ τον τόπο μας και τα οποία περιλάμβαναν Μποχωρίτικες πίτες σπανακόπιτες , μακαρονόπιτες , λαχανόπιτες , πορτοκαλόπιτες , παραδοσιακό Μποχωρίτικο χαλβά , ριβανί , επιτραπέζιες ελιές καθώς και προϊόντα ελιάς , διαθέτοντας συγχρόνως έντυπο υλικό με τα έθιμα του χωριού μας , αλλά και τον ¨Ιστορικό & Τουριστικό Οδηγό Ευηνοχωρίου¨ που δείχνει όλη την ομορφιά του χωριού μας ως τόπο τουριστικού προορισμού και που έγινε ανάρπαστο απ' τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης...
   Όλα τα εκθέματα του συλλόγου έγιναν ανάρπαστα απ’ τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι απ’ την ποικιλία , την ποιότητα αλλά και την γνησιότητα των παραδοσιακών γεύσεων , σχολιάζοντας θετικότατα την παρουσία του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , που με τον τρόπο αυτό προβλήθηκε και το Ευηνοχώρι ως τόπος τουριστικού προορισμού.
  Με το τέλος της παρουσίασης , τα μέλη του συλλόγου του χωριού μας είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη , με τον Πρόεδρο Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος κ. Ορέστη Δ. , τους εκπροσώπους φορέων τουριστικών επιχειρήσεων κ.κ. Μπακογιάννη Γεράσιμο και Μελικόκη Δημήτρη , και με επιχειρηματίες τουριστικών κλάδων πανελλήνιας εμβέλειας όπου τέθηκαν προτάσεις απ’ τα μέλη του Μποχωρίτικου συλλόγου για αξιοποίηση του Ευηνοχωρίου και επέκταση επιχειρηματικών δράσεων των παραπάνω φορέων. Οι προτάσεις του συλλόγου ακούσθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον και σύντομα θα υπάρξει και επόμενη συνάντηση για την προώθηση των προτάσεων αυτών.
   Το περίπτερο του Δήμου Μεσολογγίου στην έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί συγχωριανοί μας που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και συνεχάρησαν τους υπεύθυνους για την υπέροχη δουλειά τους για την προβολή του τόπου μας.
   Να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ για την καταπληκτική τους δράση καθώς επίσης τις Μποχωρίτισσες Ευθυμίου Όλγα , Πιστιόλη Βάσω , Κόντου Έφη , Κόντου Σία , Δασκαλάκη Αθανασία , Μπελέκου Χάϊδω , Νασοπούλου Βάσω και Κόντου Ρούλα για την χορηγία των εδεσμάτων της παρουσίασης του Συλλόγου.
  Επίσης να ευχαριστήσω το Κτήμα Τσίπρα για την χορηγία πάστας ελιάς , ελιών Καλαμών και προϊόντων ελιάς που έγιναν ανάρπαστα απ’ τους επισκέπτες τόσο για τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής τους όσο και για τη νοστιμιά τους.  
  Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον συγχωριανό μας συγγραφέα και καθηγητή Ευθύμη Μπελέκο που η παρουσία και βοήθειά του ήταν σημαντική στην παρουσίαση του Συλλόγου μας , καθώς επίσης για την φιλοξενία του αλλά και για την ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη που έχουν για το Ευηνοχώρι οι απόδημοι συγχωριανοί μας…
   Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την άψογη φιλοξενία μας στο περίπτερο του , καθώς και στους συμμετέχοντες σ’ αυτό για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν…
   Συγχαρητήρια στον Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ που φρόντισε να συμμετάσχει σ’ αυτή την κορυφαία διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως στόχο την προβολή του τόπου μας αλλά και την προώθηση ντόπιων εδεσμάτων καθώς και την επιχειρηματική τουριστική δραστηριότητα ενδιαφερομένων φορέων…
 
ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου με Πρόεδρο Ξενοδόχων Βορ, Ελλάδος , στελέχη Τουριστικών Επιχειρήσεων ,
Αντιδήμαρχο και μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
 
 
η παρουσίαση του Συλλόγου μας με θέμα "Ντόπια Γευσιγνωσία"
 
τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" 
Μπελέκος Ευθύμης και Μπελέκος Νίκος
 
 
 
 
τα παραδοσιακά φαγητά που παρουσίασε ο Σύλλογος έγιναν ανάρπαστα...
 
 
προϊόντα ελιάς χορηγία απ΄το Κτήμα Τσίπρα στο Ευηνοχώρι
 
 

 

 

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****