aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" 2014 & ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ
   
 
 
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
 

   Ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού όπως κάθε χρόνο , ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του μαζί με τα μέλη του , τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας και του Συλλόγου…
   Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη , με πλήθος πιστών να γεμίζει τον εκεί χώρο , όπου και οι δύο Σύλλογοι του Ευηνοχωρίου είχαν αρτοκλασία καθώς επίσης  γλυκίσματα και τσίπουρο για όλους τους παρευρισκόμενους.
   Με το τέλος της Λειτουργίας ¨χτύπησε¨ το νταούλι και ο ζουρνάς της Παρέας Αρματωμένων του Συλλόγου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ , που κάθε χρόνο τιμά το έθιμο του Χειμωνιάτικου Αη Γιάννη…
Λίγο αργότερα , ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ έκοψε την Βασιλόπιτά του παρουσία δεκάδων φίλων και μελών του.
   Ο Πρόεδρός του κ. Δασκαλάκης Πάνος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Συλλόγου για το 2014 , απευθύνοντας επίσης ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου , στους Προέδρους Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου , Δημοτικού Συμβουλίου , Τοπικού Συμβουλίου αλλά και σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους χαιρετώντας την απόφασή τους παραχώρησης του κτιρίου των Παλαιών Σφαγείων στον Σύλλογο για εγκατάστασή του και ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου.
   Επίσης αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε , χαρακτηρίζοντάς την πλούσια για την πολιτιστική δράση και παράδοση που γέμισε την ατζέντα του Συλλόγου με πλήθος ποιοτικών πολιτιστικών και λαογραφικών δραστηριοτήτων που και με τις αξιόλογες εμφανίσεις του Χορευτικού Ευηνοχωρίου πρόβαλλαν το χωριό μας και τον Σύλλογο και εκτός ορίων του νομού μας.
   Χαιρέτησε ακόμη την προσπάθεια ομάδας εθελοντών συγχωριανών μας για την λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο χωριό μας , καθώς επίσης και την πρωτοβουλία συγκέντρωση χρημάτων απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ για την ανακαίνιση της εκκλησίας του Αη Γιάννη , την οποία προσπάθεια θα στηρίξει και ο Σύλλογός μας.
   Τελειώνοντας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ από 20 έως και 23 Ιανουαρίου διοργανώνει ένα 4ήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας των κατοίκων αλλά και φίλων του χωριού μας προς ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ευηνοχωρίου με μονάδες αίματος , και κάλεσε όλους να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.
   Ο Πρόεδρος Ευηνοχωρίου κ. Ψεύτης Νίκος , στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους για μια Καλή Χρονιά και εξήρε το πλούσιο και παραγωγικό έργο του Συλλόγου αλλά και του χορευτικού του τμήματος.
   Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης ευχόμενος για μια Καλή Χρονιά, δεν παρέλειψε να τονίσει την ποιότητα των δράσεων του Συλλόγου αλλά και των ατόμων που τον πλαισιώνουν , λέγοντας πως χαίρεται να συνεργάζεται με ανθρώπους που αγαπούν και προβάλλουν τον τόπο μας…
   Εκτός απ’ τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη και τον Πρόεδρο Ευηνοχωρίου κ. Νίκο Ψεύτη , τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου κ.Καβάγιας Αριστείδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μαστρανδρέου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος , οι Τοπικοί μας Σύμβουλοι, ο πρώην Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου κ. Πάνος Παπαδόπουλος η Ιατρός και η Μαία του Περιφερειακού Ιατρείου Ευηνοχωρίου κ.κ. Κοντού Ζωή και Κάκαλη Ελένη , ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Μεσολογγίου κ. Φίλιππος Σαβράμης και εκπρόσωποι των Συλλόγων του χωριού μας.
Το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε η Βενετία Μάνθου μαζί με την Εικόνα της Παναγίας.
    Η συνέχεια ανήκε στους Αρματωμένους με την καθιερωμένη πατονάδα στους Μποχωρίτικους δρόμους και τους απαραίτητους μεζέδες και τσίπουρο αλλά και το στήσιμο ενός όμορφου γλεντιού με χορό και τραγούδι κάτω απ’ τους ήχους ζουρνά και νταουλιού…
   Καλή Χρονιά και Ευλογημένη για όλους....
  • στον Αη Γιάννη....
 
  
 
  • στην Κοπή Πίτας Λαογραφικού Συλλόγου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"

  

    
 
οι Πρόεδροι Ευηνοχωρίου και του Συλλόγου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
η Βενετία Μάνθου ήταν η τυχερή της Βασιλόπιτας...
 
 
 
η γιατρός του Ευηνοχωρίου Κα Κοντού Ζωή με την Μαία Κα Κακαλή Ελένη...
 
  
  • η πατονάδα του Χειμωνιάτικου Αη Γιάννη...
 
στους Μποχωρίτικους δρόμους με ζουρνά και νταούλι...
 
 
 
 
 

 

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****