aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

 

  
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2016
 
ΝΕΑ ΜΠΟΧΩΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
   Ιδιαίτερα υπερήφανους μας κάνει η συγχωριανή μας Ολυμπία Κούστα που με την ομάδα των συμφοιτητών της κέρδισε για μια ακόμη φορά το πρώτο βραβείο στον φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας-JA START-UP του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαϊου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
   Η εργασία αυτή φιλοδοξεί να βοηθήσει ουσιαστικά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και η ομάδα αυτή των φοιτητών μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.
   Η Ολυμπία Κούστα είναι απ’ το Ευηνοχώρι, όπου και τελείωσε το Λύκειο και πέρασε στη Σχολή Δ/κής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι φοιτήτρια στο 4ο έτος.
   Θερμά συγχαρητήρια στην Ολυμπία και στους γονείς της, αλλά και στους σπουδαίους Δασκάλους της, που για μια φορά ακόμη κατάφεραν ώστε το Ευηνοχώρι μας να ταξιδεύει με το μυαλό και την εργατικότητα των παιδιών του σε όλο τον κόσμο, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους για τις επιτυχίες τους.....
 
   Το «AiDlink», μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει ουσιαστικά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, ήταν η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START-UP του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαϊου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 
   Η ομάδα του «AiDlinK» που αποτελείται από τους τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ολυμπία Κούστα, Κωνσταντίνο Σαμλή και Χριστίνα Τσάκωνα, κέρδισε έπαθλο 9.000 ευρώ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.
   Το «ΑiDlink» λειτουργεί ως ψηφιακός ενδιάμεσος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΑΜΕΑ και τους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν», εξηγεί το μέλος της ομάδας  Χριστίνα Τσάκωνα. «Για παράδειγμα, εμείς βοηθάμε άμεσα τη Μαρία που έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να κάνει μπάνιο μόνη της, χωρίς την βοήθεια της μητέρας της.  Η Μαρία, απευθύνει έκκληση στην ιστοσελίδα μας  με τα στοιχεία της, είδος αναπηρίας, διεύθυνση, τηλέφωνο και περιγράφει αναλυτικά ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
   Στη συνέχεια, οι εγγεγραμμένοι οργανισμοί βλέπουν αμέσως το αίτημα και επικοινωνούν με την Μαρία για να την εξυπηρετήσουν βρίσκοντας μία αποτελεσματική λύση στο καθημερινό της πρόβλημα και από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις ,εφόσον είναι αναγκαίο, χρηματοδοτούν την έκκληση αυτή, ώστε να δημιουργηθεί για παράδειγμα ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει την Μαρία να αυτοσυντηρείται μόνη της και να νιώθει ανεξάρτητη».
   «Συγχαίρω θερμά τους φοιτητές που κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση με μία διαδικτυακή υπηρεσία που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο», δήλωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μανώλης Γιακουμάκης. «Είναι εκατοντάδες οι ΜΚΟ στην Ελλάδα που μπορούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια αλλά και πολλές ελληνικές εταιρείες, που με τα ειδικά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τις προτεινόμενες λύσεις και να βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής τους», προσέθεσε ο υπεύθυνος καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Γεώργιος Δουκίδης.
πηγή BusinessNews
 

 
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****