aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ...
   
 
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
   Τιμητικό αφιέρωμα στην Μεσολογγίτισσα ποιήτρια Γλύκα Γκίκα (δείτε ΕΔΩ το ειδικό αφιέρωμα του evinochori.gr) , διοργάνωσε o Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
   Το παρών έδωσαν εκτός των άλλων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
   Το συντονισμό της εκδήλωσης επωμίστηκε ο ο εύγλωττος Δημήτρης Δραγγανάς, ο οποίος, ανοίγοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε θερμά όλους για την αναταπόκρισή τους. Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα τον κ. Κότσαλο, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου, Νίκου Καραπάνου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι “η κ. Γκίκα επιβεβαιώνει την παράδοση που θέλει αυτόν εδώ τον τόπο, ετούτο το “αλωνάκι”, να πρωτοστατεί στα γράμματα και στον πολιτισμό. Το Μεσολόγγι δεν έπαψε ποτέ να εμπνέει ποιητές και δεν σταμάτησε ποτέ να είναι φάρος πολιτισμού και αξιών.”
  Στη συνέχεια, ο κ. Δραγγανάς διάβασε δύο χαιρετισμούς εκ μέρους της κ. Αννας Κελεσίδου, Ακαδημαϊκός, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Κώστα Καρούσου, Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ποιητή, κριτικό Λογοτεχνίας και εικαστικό, που επρόκειτο να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ομιλητές της βραδιάς, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών. Έπειτα, παρουσίασε κι έδωσε το λόγο στους τρεις ομιλητές, την κ. Σοφία Λαναρά, φιλόλογο και Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον κ. Μάρκο Αντώνιο, καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κ. Κωνσταντίνο Ξυγκά, δικηγόρο και λογοτέχνη.
  Ο καθένας ξεχωριστά μίλησε για το σύνολο του έργου της τιμώμενης, σκιαγραφώντας παράλληλα, όχι μονάχα την “ποιήτρια” αλλά τον “άνθρωπο” που ακούει στο όνομα Γλύκα Γκίκα, ενώ παράλληλα διαβάστηκαν απόσπάσματα από το έργο της και παρουσιάστηκε η τελευταία ποιητική της συλλογή με τον τίτλο “Το κτήνος”. Ο κ. Δραγγανάς, εν συνεχεία, απήγγειλε κάποια από τα ποιήματα της κ. Γκίκα, που πλαισιώθηκαν και μουσικά, με τη συνοδεία κιθάρας, ενώ ο κ. Κότσαλος της απένειμε τιμητική πλακέτα, για την ουσιαστική προσφορά της στον χώρο των γραμμάτων.
  Τέλος, η κ. Γκίκα, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Δήμο Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, σημειώνοντας: “Απ' όσες διακρίσεις κι αν έχω πάρει από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεωρώ σημαντικότερη αυτήν από την Ιερά Πόλη Του Μεσολογγίου, από την πόλη της καρδιάς μου.”
ΒΑΣΩ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****