aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ

 

 
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
 
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ
 
 
 
 
γράφει η Έφη Κόντου
 
 
   Σε ανάμνηση των όμορφων στιγμών που περάσαμε στο χειμερινό μας Reunion οι απόφοιτοι του 1987, ανταμώσαμε ξανά ,κάτω από το φως του φεγγαριού και την θαλασσινή αύρα στο «Ακρογιάλι», την φιλόξενη ταβέρνα της «δικής» μας Χριστίνας, στη Κάτω Βασιλική.
   Νέες παρουσίες προστέθηκαν στην παρέα μας, και μας γέμισαν χαρά καθώς αμέσως ανακτήσαμε την οικειότητα και νοιώθαμε όλοι σαν να μην πέρασε καιρός από τα μαθητικά μας χρόνια της νιότης και της ξενοιασιάς. Κάποιοι παντρεύτηκαν κι έκαναν παιδιά, κάποιοι όχι, κάποιους ο χρόνος και οι καταστάσεις τους άλλαξαν, μα τα δικά μας μάτια δεν έβλεπαν τις διαφορές. Δεν έβλεπαν ούτε τα άσπρα μαλλιά, ούτε τις ρυτίδες, ούτε τα παραπανίσια κιλά. Έβλεπαν το παιδί που καθόμασταν στο ίδιο θρανίο και γελούσαμε κρυφά, το αθεράπευτα ερωτευμένο που έστελνε ραβασάκια, το παιδί που μέθυσε στο πάρτι, το παιδί που λογομαχήσαμε σε κάποια εκδρομή ή αυτό που περιμέναμε μαζί στη βροχή μετά το φροντιστήριο.
   Τελικά δεν χάθηκε εκείνο το παιδί που έκρυβες μέσα σου, υπάρχει, και θα υπάρχει πάντα όσο υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν σε σένα εκείνο το παιδί που ήσουν. Αυτό ακριβώς σου προσφέρουν αυτές οι συναντήσεις, επιστροφή στις ρίζες, ταξίδι στον χρόνο και στον εαυτό σου όπως εξελίχτηκε, επιστροφή στο παιδί που έχεις μέσα σου.
   Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήρθαν σ αυτή την συνάντηση, αλλά κι αυτά που οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να είναι κοντά μας, αν και το ήθελαν. Ένα είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες βραδιές που θα μείνουν χαραγμένες γλυκά στην μνήμη μας όπως η συγκεκριμένη. Τα  φιλιά μου σε όλους σας και καλή μας αντάμωση ξανά!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
                                                                                                                                            ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
 
γράφει η Έφη Μπελέκου
 
 
 
 
 
REUNION ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ  '86 -΄87
     "Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια που θυμάσαι και θυμάμαι, τίποτα δεν χάθηκε
ακόμα όσο ζούμε και πονάμε......"
  οι στίχοι αυτού του τραγουδιού κάλυψαν απόλυτα τα συναισθήματα όλων μας στην βραδινή μας συνάντηση συμμαθητών και γέμισαν χαρά τις καρδιές μας.
    Μάτια γνώριμα, οικεία, αγαπημένα, που παρά τα χρόνια που περάσαν δεν έχασαν την λάμψη και τη ζεστασιά τους και όταν τ' αντίκριζες ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που τα είδες μέσα σε μια τάξη σχολείου, σ ένα προαύλιο, σε μια μαθητική εκδρομή. Μάτια που ο καθένας μας έβλεπε μέσα τους τον εαυτό του χρόνια πριν και πλημμύριζαν το μυαλό του χιλιάδες αναμνήσεις.
    Το βράδυ αυτό ξαναγίναμε όλοι παιδιά, περάσαμε τα χέρια μας στους ώμους ,θυμηθήκαμε παλιά τραγούδια, πρόσωπα, ονόματα, αγάπες, σκανταλιές.
    Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις ,γέλια και ξεγνοιασιά που χρόνια την περιμέναμε με λαχτάρα όλοι μας και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Οι ώρες κύλησαν σαν νερό όσο ήμασταν μαζί και πραγματικά δεν χόρταινε ο ένας την παρουσία του άλλου.
   Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας , καθώς και τους αγαπητούς καθηγητές μας κ. Κώστα Καψιμάλη και κ. Πάνο Ρόμπολα που μας έκαναν τη τιμή και παρευρέθηκαν στη συνάντησή μας και μας χάρισαν με την παρουσία τους αναμνήσεις από παλιές αξέχαστες στιγμές αλλά και γλέντησαν μαζί μας με όλη τους την ψυχή.
    Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους: Βασιλακοπούλου Χριστίνα, Γιαταγάνα Νίκο, Καλαβρουζιώτη Δημήτρη, Καραπάνου Αλεξάνδρα, Κόντου Έφη, Κρέτση Ξανθή, Μαστροκώστα Φώφη, Μπαλή Δημήτρη, Μωραϊτη Αλεξάνδρα, Νικολάου Γιώργο, Πατογιάννη Ελένη, Σαρρή Ελένη, Τριώτη Περικλή, Υφαντή Σούλα, Υφαντή Δημήτρη, Φουνταλή Ντίνα, Φουσέκη Βασίλη, Χαβαλίνα Ελπίδα, Κούστα Έφη, Καραπαπά Νίκο, Κατσίνα Δήμητρα, Τριώτη Βασίλη, Κόρρα Μαρία, Παναγιωτόπουλο Γιώργο, Κατσάμπαλο Βαγγέλη, Ντέκα Κώστα, Πολύζο Χρήστο.
    Αγαπημένοι φίλοι, ήταν μια αξέχαστη βραδιά που την ευχαριστηθήκαμε όλοι με την καρδιά μας. Και τώρα που έγινε η αρχή με το καλό να ξαναανταμώσουμε, όλοι μας αυτή τη φορά, και να ξαναζήσουμε τέτοιες συγκινήσεις.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****