aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
   
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ:
  Περίμεναν το κλείσιμο πρώτα για να αντιδράσει η Περιφέρεια για το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου...
  Ποιές οι ενέργειες μέχρι τώρα τόσο της Περιφέρειας και όλων των υπευθύνων?
Μήπως οι ..έγγραφες διαμαρτυρίες εκ των υστέρων?
   Το Μποχώρι για άλλη μια φορά μπήκε στο περιθώριο , το ξέραμε και το περιμέναμε άλλωστε , δεν είναι η πρώτη φορά που θυσιάζεται στο βωμό συμφερόντων απ' τους αιρετούς και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία...
   Μόνο σαν αντιμετωπίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις απ' τους κατοίκους του θα νοιώσουν τι θα πει αδικία σε βάρος μιας ολόκληρης περιοχής...
    Έτσι λοιπόν "για τα μάτια του κόσμου" οι επιστολές διαμαρτυρίας και απ' την Περιφέρεια...
ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ....
 
* * *
Ο Απ. Κατσιφάρας διαμαρτύρεται για το κλείσιμο ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι
Επιστολή διαμαρτυρίας του Πειφερειάχρη Δυτ. Ελλάδος για το «λουκέτο» στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

   Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε., Κωστή Μελαχροινό, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή το «λουκέτο» στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
   Πρόκειται για ένα γραφείο το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με τους περισσότερους να είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση, όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.
    Ο Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό τους και ζητά να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
     Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:
«Κύριε πρόεδρε,
Η κρίση που μαστίζει την τελευταία τριετία τη χώρα μας έχει πλέον επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η φημολογία που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες για «λουκέτο» σε 80 καταστήματα και τη μετατροπή μερικών εξ αυτών σε πρακτορεία, έγινε πραγματικότητα.
Ανάμεσα σε αυτά είναι και το γραφείο των ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα από την κατάργηση και οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι αγρότες και συνταξιούχοι.
Το πλήγμα που δέχονται οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση.
Σύμφωνα με τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων των περιοχών που εξυπηρετεί, αλλά και των Δήμων Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, το λειτουργικό κέρδος από την κατάργηση του συγκεκριμένου γραφείου θα είναι ανύπαρκτο, αφού οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλα ταχυδρομικά καταστήματα.
Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στεγάζεται στο Διοικητήριο της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα 800 ευρώ για χώρους άνω των 100 τ.μ., από το οποίο οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν, εάν μπορεί να συντελέσει στην άρση της απόφασης για κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος και να λειτουργήσει έτσι προς όφελος των πολιτών.
Παράλληλα, στο Ευηνοχώρι (1.700 κάτοικοι) λειτουργεί Παιδικός Σταθμός– Νηπιαγωγείο-Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων. Επομένως δεν διανοούμαστε σε μία περιοχή με τέτοιες υποδομές να μην υφίσταται κατάστημα Ταχυδρομείου.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό τους.
Σας ζητώ να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας».
 
                                                                                                                                        
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
    Αφορμή για το παρακάτω σχόλιο μου έδωσε η πρόσκληση του καλού μου φίλου Νίκου Ψεύτη , Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου , σχετικά με την συνεδρίαση που συγκαλεί στο Κοινοτικό Γραφείο (Τετάρτη 11/9/2013 και ώρα 18:30 μμ) με θέμα το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου…
     Και το Ταχυδρομείο στο Ευηνοχώρι κλείνει….
  Ξεκίνησε η ιστορία με την μερική λειτουργία του για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δεν έγινε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  Ή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ , παρά αρκεστήκαμε μόνο σε κάποιες αόριστες υποσχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλου Βασίλη που τον επισκεφθήκαμε ως αντιπροσωπεία απ’ το χωριό μας , καθώς επίσης και σε κάποιες ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου που και αυτό έχει ριχτεί να κολυμπήσει σ’ έναν ωκεανό χωρίς καμιά κοντινή ακτή!!!
   Φούμαρα , αοριστίες και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε οι απαντήσεις όλων των έμμισθων υπευθύνων που προσεγγίστηκαν για το θέμα του Ταχυδρομικού Γραφείου Ευηνοχωρίου (τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Ελληνικών Ταχυδρομείων) γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η θεσούλα τους (που βέβαια μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζει …ονοματεπώνυμο).
   Και φτάνουμε πλέον στο σημείο όπου μέσα στα 80 Ταχυδρομικά Γραφεία που θα κλείσουν οριστικά να είναι και του Ευηνοχωρίου , ένα Ταχυδρομείο όπου για πάμπολλες 10ετίες εξυπηρετούσε μια ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων 15 κοινοτήτων και χιλιάδων κατοίκων…
   Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου (και κατά πληροφορίες η αναλαβή αυτού από ιδιώτη) , όμως ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ , και περισσότερο φταίμε για την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό που μας έχει κατακυριεύσει στην πλειονότητα των κατοίκων  σαν μια επιδημία που δεν ξεκολλάει με τίποτε απ’ το πετσί μας…
    Όλοι έχουμε κάτι να πούμε με το φραπεδάκι στο χέρι , αραχτοί σε δυό καρέκλες , να τα βάζουμε με το σύστημα , την Πολιτεία , το Κράτος , το Δήμο , τους αιρετούς (που εμείς πάντα τους βάζουμε εκεί) , δίνοντας άφεση στους εαυτούς μας μιας και ανακαλύψαμε τους φταίχτες…
   Κι εμείς καθόμαστε και περιμένουμε παθητικά να δούμε ποιο άλλο έχει σειρά να κλείσει στο χωριό μας , για να ‘χουμε πάλι κάποιον να βρίζουμε και να σιχτιρίζουμε εκ του ασφαλούς πάντα και με τα πόδια στην δεύτερη καρέκλα και με το φραπεδάκι πάντα στο χέρι…
    Η Αστυνομία έφυγε αδιαμαρτύρητα , το Ταχυδρομείο φεύγει με την ίδια διαδικασία , σειρά τι θα έχει?
Το Ιατρείο?
Τα σχολεία μας?
    Ε , δεν έχουμε και τίποτε άλλο…
  Δε βαριέσαι καημένε , εμείς θα βγάλουμε το φίδι απ’ τη τρύπα?.....
     Με τις υγείες μας…..

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****