aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 

 

 
 
     Επίδειξη μαγειρικής δεξιοτεχνίας προχθές (Σάββατο 1/9/2012) απ’ τους Μποχωρίτικους συλλόγους στην προτελευταία βραδιά της 2ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι.
    Η βραδιά άνοιξε με τον Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ όπου το μέλος του Δ.Σ. Κα Νασοπούλου Βάσω παρουσίασε τα μέλη κ.κ. Κόντου Έφη και Ευθυμίου Όλγα όπου μαγείρεψαν με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας πλάστη και πλαστήρα δύο πίτες , λαχανόπιτα και μακαρονόπιτα , ανοίγοντας εκείνη τη στιγμή τα φύλλα με εξαιρετική δεξιοτεχνία ετοιμάζοντας τις Μποχωρίτικες πίτες τους και συγχρόνως ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους θεατές για τα υλικά που χρησιμοποιούν καθώς και τον τρόπο που τοποθετούν αυτά.
    Σε μικρό χρονικό διάστημα οι λαχταριστές πίτες μας ήταν έτοιμες για τον φούρνο με τις δύο κυρίες που μαγείρεψαν να δέχονται τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων.
    Η συνέχεια ανήκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ όπου το μέλος του Δ.Σ. Κα Καμπά Ρούλα παρουσίασε την Αντιπρόεδρο του συλλόγου Κα Μαστραπά Δέσποινα , που μαγείρεψε το ντόπιο παραδοσιακό γλυκό την ριβανί , χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και δουλεύοντάς τα με τον παραδοσιακό τρόπο όπως θα δείτε και στο βίντεο που υπάρχει στην αρχή.
   Μια καταπληκτική παρουσίαση και απ’ τους δυό Μποχωρίτικους συλλόγους που καλέστηκαν απ’ το Γραφείο Δημάρχου για να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή διοργάνωση του Δήμου Μεσολογγίου , την 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.
   Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αριστείδης Καβάγιας και ο Πρόεδρος του Ευηνοχωρίου κ. Νίκος Ψεύτης , αρκετοί συγχωριανοί μας και ΚΑΝΕΙΣ απ’ τους εκλεγμένους Μποχωρίτες Δημοτικούς Συμβούλους.
   Η βραδιά συνεχίσθηκε με τον Συνεταιρισμό Αλιέων ¨ΚΛΕΙΣΟΒΑ¨ όπου παρουσίασαν ντόπια εδέσματα και μαγειρική με ψάρια και χέλια.
    Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαγείρισσες και των δύο Μποχωρίτικων Συλλόγων είναι μέλη του Χορευτικού Τμήματος Ευηνοχωρίου , καθώς επίσης και πως ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ φρόντισε και διέθεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους έντυπο διαφημιστικό υλικό για το χωριό μας και το πανηγύρι μας , καθώς επίσης και τον ¨Τουριστικό & Ιστορικό Οδηγό Ευηνοχωρίου¨ που έχει επανεκδώσει για 3η φορά και έγινε ανάρπαστος , αλλά αναφέρθηκαν και στην πασίγνωστη Γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας που γίνεται κάθε χρόνο στο χωριό μας προσελκύοντας πλήθος κόσμου από κάθε μέρος.
    Συγχαρητήρια τόσο στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την υπέροχη αυτή διοργάνωση που πλέον με την μεγάλη αυτή επιτυχία έχει καθιερωθεί ως θεσμός στο Μεσολόγγι , όσο και στους συλλόγους του Ευηνοχωρίου που φροντίζουν για την προβολή του χωριού μας , αλλά και στις κυρίες που ανέλαβαν την παρουσίαση και μαγείρεμα των φαγητών και γλυκών για την άψογή τους παρουσίαση που ήταν διαφήμιση για το χωριό μας.    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****