aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 

 

   Μεγάλη εκδήλωση και άψογη διοργάνωση στο Ευηνοχώρι , απ’ τον Λαογραφικό του Σύλλογο ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ , αφιέρωμα στην χορευτική μας δημοτική παράδοση….
   Ήταν η 5η Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων που διοργανώνεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ευηνοχώρι απ’ τον Σύλλογο , και συγκεντρώνει Χορευτικά Τμήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας μας.
   Φέτος ειδικά μας τίμησαν με την παρουσία τους και την υπέροχη εμφάνισή τους τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:
   ¨Φίλερης¨ Μεσσάτιδας Πατρών
   ¨Άγιοι Ανάργυροι¨ Αμφιθέας Ιωαννίνων
   Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Π. Μεσολογγίου
   Και φυσικά το Χορευτικό Τμήμα Ευηνοχωρίου που διατηρεί ο Λαογραφικός μας Σύλλογος ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨
   Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή επαίνων στα άτομα που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία του Μαρτίου που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ευηνοχωρίου.
   Για την απονομή κλήθηκε ο Πρόεδρος του Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης όπου συνεχάρη τα συμμετέχοντα άτομα στην αιμοδοσία , αλλά και τις δραστηριότητες του Λαογραφικού Συλλόγου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ που δίνει πάντα λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας , πρωτοστατώντας συγχρόνως στην διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων.
   Οι συγχωριανοί μας που παρέλαβαν τους επαίνους ήταν οι εξής:
Κοκόρης Αθανάσιος , Κουτσοσπύρου Μαρία , Κόντου Ευθυμία , Μαυραγάννης Ιωάννης , Μελικόκης Αναστάσης , Μωραϊτης Λάμπρος , Παντελή Νίκη , Δασκαλάκης Χ. Παναγιώτης , Παπασαράτσης Γεώργιος , Τσίπρας Αλέξανδρος , Τσίπρας Κωνσταντίνος ,
Δασκαλάκης Γ. Πάνος
   Στη συνέχεια τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο Πρόεδρος και πρωτεργάτης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ευηνοχωρίου κ. Πιστιόλης Δημήτρης για την μεγάλη του κοινωνική προσφορά στο χωριό μας. Την τιμητική πλακέτα την απέδωσε ο Πρόεδρος του Λαογραφικού μας Συλλόγου Δασκαλάκης Πάνος.
Επόμενη τιμητική διάκριση ήταν για τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αριστείδη Καβάγια , για την μεγάλη του προσφορά στα πολιτιστικά και λαογραφικά δρώμενα του τόπου μας. Την τιμητική πλακέτα την παρέδωσε ο Καπετάνιος των Αρματωμένων του συλλόγου μας κ. Νίκος Γ. Μπελέκος.
   Τέλος , τιμήθηκε η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα στο χωριό μας και για τις άριστες σχέσεις που δημιουργήθηκαν επί προεδρίας της μεταξύ των δύο συλλόγων του χωριού μας , καθώς επίσης και για την συμβολή της στην επιτυχία του Χορευτικού Τμήματος Ευηνοχωρίου. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε το μέλος του Συλλόγου μας κ. Πιστιόλης Νίκος.
   Στον χαιρετισμό του συλλόγου που απηύθυνε ο Πρόεδρός του , ευχαρίστησε τον Δήμο Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο το Δήμου για την πολύτιμη οικονομική του στήριξη στις εκδηλώσεις του συλλόγου , αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας μας που ήταν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου , η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ , το Νafpaktia News , το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Super B που κάλυψε όλη την εκδήλωση , και την ιστοσελίδα του Ευηνοχωρίου www.evinochori.gr.
   Επίσης ευχαρίστησε τα χορευτικά σχήματα και τους συλλόγους τους που πλαισίωσαν την εκδήλωση με την υπέροχη συμμετοχή τους , καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Ευηνοχωρίου και την Κα Σταμάτη – Καρβέλη Βάσω για την πολύτιμη βοήθειά τους.
   Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας Ιωαννίνων (ένα πανέμορφο χωριό λίγο έξω απ’ τα Γιάννενα) ¨ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ¨ με χορούς απ’ την Ήπειρο. Ένα υπέροχο χορευτικό σχήμα που άφησε καταπληκτικές εντυπώσεις στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Νιαβή.
   Συνεχίσθηκε με το Χορευτικό Τμήμα Μεσσάτιδας Πατρών , όπου παρουσίασε Μωραϊτικους χορούς και εντυπωσίασε με το κέφι του , την πειθαρχία και την κινητικότητά του , κερδίζοντας τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρευρισκομένων.
   Επόμενο χορευτικό σχήμα ήταν το Χορευτικό Τμήμα απ’ το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου , όπου παρουσίασε χορούς απ’ την Θράκη εντυπωσιάζοντάς μας και δικαίως κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων μας , ειδικά στον ¨Τσέστο¨ χορό όπου όλοι σηκωθήκαμε όρθιοι χειροκροτώντας τους…
   Το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε το δικό μας Χορευτικό Τμήμα Ευηνοχωρίου , όπου παρουσίασε ντόπιους χορούς της περιοχής Μεσολογγίου με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας κ. Τασιούλη Αποστόλη. Το χορευτικό μας καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους , κερδίζοντας τα καλύτερα σχόλια στην πρώτη του εμφάνιση στο χωριό μας. Έκπληξη προκάλεσε η είσοδος της ντόπιας ¨ζυγιάς¨ του Ηλία Αριστόπουλου , που με ζουρνά και νταούλι συνόδεψαν το Χορευτικό Τμήμα Ευηνοχωρίου σε Αη Γιαννιώτικους σκοπούς.
   Οι υπεύθυνοι των χορευτικών τμημάτων προλόγισαν το πρόγραμμά τους και αντάλλαξαν αναμνηστικά με τον Σύλλογο ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ που τον ευχαρίστησαν για την υπέροχη φιλοξενία τους…
   Άλλωστε οι Μποχωρίτες φημίζονται για την φιλοξενία τους…
   Η εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών τμημάτων συνεχίστηκε με την πλατεία να γεμίζει από λεβεντιά μοιρασμένη σε όλες τις ηλικίες που κατέκλυσαν την πίστα χορεύοντας γνήσια παραδοσιακά τραγούδια και απολαμβάνοντας τους γευστικούς μεζέδες που ετοίμαζε ο σύλλογος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…
Μια ακόμη εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ που εντυπωσίασε με την άψογη διεξαγωγή της αλλά και με την ποιότητα του θέματός της…
   Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που εργάστηκαν για να βγει αυτή η εκδήλωση – αναφορά στην χορευτική Δημοτική μας Παράδοση , για 5η συνεχόμενη χρονιά στο Ευηνοχώρι μας…
   Στιγμιότυπα της εκδήλωσης θα μεταδοθούν την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 στις 21:45 μμ απ’ το τηλεοπτικό κανάλι της Πάτρας Super B στην εκπομπή του ¨Απόψεις¨.
  
  
χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας Ιωαννίννων "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
 
  
χορευτικό Τμήμα Λαογραφικού Συλλόγου Μεσσάτιδας Πατρών "Ο ΦΙΛΕΡΗΣ"
 
  
χορευτικό τμήμα Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Π. Μεσολογγίου
 
  
  
  
  
 
  
  
Χορευτικό Τμήμα Ευηνοχωρίου
 
  
  
  
  
 
απονομή πλακέτας από Πρόεδρο Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
φωτογραφία από Γ. Κοντός

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****