aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ "ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ"
   
 
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
 
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
 
  Το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ", μετά απ' τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιοι Απόστολοι"  στο Μπεγουλάκι Πατρών (21 Ιουνίου 2018), θα συμμετέχει το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21:00 μμ στο θεατράκι του λιμανιού, στην εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου με χορευτικά τμήματα από Κίνα και Μεξικό.
    Καλούμε όλους τους φίλους μας να είναι εκεί, στο αντάμωμα με τμήματα διαφορετικής χορευτικής κουλτούρας και παραδόσεων...
 
   Επόμενη δράση του θα είναι η συμμετοχή του στις 21 Ιουλίου 2018 στη Γαστούνη Ηλείας, προσκεκλημένο απ' τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαστούνης "ΟΙ ΡΙΖΕΣ".
 
   Στη συνέχεια το Χορετικό Ευηνοχωρίου θα είναι στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου το Σάββατο 28 Ιουλίου, την "11η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων", όπου στο Ευηνοχώρι στα "ΚΑΛΥΔΩΝΕΙΑ 2018" θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 120 χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας που είναι προσκεκλημένα χορευτικά από Κάρυστο Ευβοίας (Χορευτικό Δήμου Καρύστου), Χαλκίδα (Χορευτικό Αυλίδος), Ιωάννινα (Χορευτικό Ροδοτόπου), Θεσσαλονίκη (Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδά), και θα συμμετέχει η παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα με τους καταπληκτικούς μουσικούς:
  • Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος στο κλαρίνο
  • Κόττορος Μανώλης στο βιολί
  • Γιαννόπουλς Θοδωρής στο λαούτο
  • Κλαπάκης Μανούσος στα κρουστά
  • Κώστας Μήτσης τραγούδι
  • Ανδριάνα Μόκα τραγούδι
 
   Επόμενη συμμετοχή του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" με το τμήμα του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, θα είναι στις 21 Αυγούστου στην Επίδαυρο, στις 2 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι, στις 15 Σεπτεμβρίου στο 6ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα στις Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καλλιθέας στην Αθήνα.
 
  Και βέβαια το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 θα είναι η διοργάνωση της "11ης Γιορτής Μποχωρίτικης Πίτας" στο Ευηνοχώρι, απ' τον Λαογραφικό του Σύλλογο "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ", όπου χιλιάδες φίλοι μας γεμίζουν το Ευηνοχώρι για να δοκιμάσουν τις πεντανόστιμες Μποχωρίτικες πίτες που μας προμηθεύουν δωρεάν οι νοικοκυρές του Ευηνοχωρίου και που φέτος θα μας κρατήσει συντροφιά η ορχήστρα της Βασιλικής Σπυρέλη.
 
  Μέσα στις καλοκαιρινές δράσεις του Μποχωρίτικου Συλλόγου είναι και η παρουσίαση του βιβλίου που εκδίδει αυτές τις ημέρες ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" με θέμα το "Πανηγύρι των Αρματωμένων του Αη Γιαννιού" προβαίνοντας συγχρόνως στην καταγραφή όλων των εθίμων του Ευηνοχωρίου.
 
   Μεγάλες εκδηλώσεις και φέτος στο Ευηνοχώρι στα "ΚΑΛΥΔΩΝΕΙΑ 2018", όπου ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" έχει κάνει γνωστό το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα, φιλοξενώντας μεγάλα χορευτικά τμήματα κάθε χρόνο, προβάλλοντας τον τόπο μας στο πανελλήνιο αλλά και εκτός συνόρων και επιτυγχάνοντας να φέρει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο στο χωριό μας....
 
   Καλό Καλοκαίρι σε όλους...
 
   
το Χορευτικό Ευηνοχωρίου με την Ανδριάνα Μόκα
και Πάνο Λάλεζα
 
 
αντίγραφο Μποχωρίτικης φορεσιάς
απ' το βεστιάριο του Συλλόγου Ευηνοχωρίου
 
 
ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
με τους μεγάλους μουσικούς της δημοτικής μας παράδοσης
Κώστα Μήτση και Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, που θα συμμετέχουν
στην 11η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών στο Ευηνοχώρι...
 
 
Κώστας Μήτσης
 
 
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
 
 
Ανδριάνα Μόκα
 
 
Μανώλης Κόττορος
 
 
Μανούσος Κλαπάκης
 
 
 
 
* * * * * * * * 
                                                                                                        

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

   Τις δύο επόμενες συμμετοχές του μας ανακοινώνει ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ με το τμήμα του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ σε εκδηλώσεις που θα γίνουν επ’ ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.
   Η πρώτη συμμετοχή είναι για την Δευτέρα 30 Απριλίου (18:30 μμ) και αφορά την εκδήλωση ¨Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων 2018¨ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας και περιλαμβάνει χορευτικά δρώμενα κατά την διαδρομή πλατεία Όλγας – Ρήγα Φερραίου – Υψηλά Αλώνια, τραγούδια και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, με τελικό προορισμό τα Υψηλά Αλώνια όπου θα γίνουν χορευτικές παραστάσεις απ’ τα χορευτικά τμήματα που θα συμμετέχουν.
   Η δεύτερη συμμετοχή του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ θα είναι στη Γουριά ανήμερα την Πρωτομαγιά (Τρίτη 1η Μαΐου 11:00 πμ), όπου ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Γουριάς διοργανώνει την 9η Γιορτή Πρατίνας με δωρεάν εδέσματα που θα περιλαμβάνουν και κοντοσούβλι προβατίνα, με ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακών και δημοτικών τραγουδιών σε ένα καταπληκτικό καταπράσινο περιβάλλον στο μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών, στο προαύλιο του οποίου από νωρίς το πρωί στήνονται οι ψησταριές.
   Δυό μεγάλες γιορτές στις οποίες ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ θα έχει την τιμή να παρευρίσκεται με τα μέλη του αλλά και τους φίλους του…
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****