aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Εύηνος: Μαζεύτηκαν τα παλιά σκουπίδια, αλλά πετάχτηκαν καινούργια
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ    
 
Εύηνος: Μαζεύτηκαν τα παλιά σκουπίδια, αλλά πετάχτηκαν καινούργια
 
  Για ακόµη µια φορά καθαρίστηκε η όχθη του Ευήνου κάτω από τη γέφυρα όπου είχαν εναποτεθεί πολλά σκουπίδια, µετατρέποντάς την σε χωµατερή.
   Από έπιπλα και µπάζα, µέχρι ψόφια ζώα και οικιακά απορρίµµατα, «στόλιζαν» το τοπίο δίπλα ακριβώς από το ποτάµι. Πολλά από αυτά παρασύρονταν από τις βροχές και έφθαναν στη θάλασσα, όπου εκβάλει ο ποταµός.
   Αυτό φυσικά σηµαίνει επιβάρυνση του περιβάλλοντος πράγµα που δεν σκέφτονταν όσοι πετούσαν εκεί τα σκουπίδια.
   Όµως δυστυχώς δεν αλλάξαν και πολλά πράγµατα µετά τον καθαρισµό του σηµείου, αφού και πάλι έχει ξεκινήσει η εναπόθεση σκουπιδιών, παλιών αντικειµένων, υπολειµµάτων κλαδέµατος, µπάζων, ψόφιων ζώων, κλπ.
   Ήδη η κοίτη του ποταµού έχει αρχίσει να µετατρέπεται και πάλι σε χωµατερή, µε τους κινδύνους να απειλούν το περιβάλλον.
   Μετά τον καθαρισµό του σηµείου ο πρόεδρος του Ευηνοχωρίου, Νίκος Ψεύτης, απηύθυνε έκκληση στον κόσµο να µην πετάει εκεί σκουπίδια, όµως φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε, αφού η εικόνα είναι και πάλι σχεδόν η ίδια.
   Επειδή στο σηµείο είναι εύκολη η πρόσβαση από την Εθνική Οδό, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ιδιαίτερα ορατό, µπορεί κάποιος να πάει µε άνεση οποιαδήποτε ώρα της ηµέρας και να αφήσει εκεί κάθε είδους απορριµµάτων.
   Για το λόγο αυτό είναι ένα από τα σηµεία που µετατρέπονται σε χωµατερές, όπως και άλλα κατά µήκος της κοίτης µέχρι τις εκβολές του ποταµού.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                             
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Ευηνοχώρι: Και φέτος θα γεµίσει θαλασσόνερο ο κάµπος 
 αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ 
γράφει η Βάσω Βήττα   

Ευηνοχώρι: Και φέτος θα γεµίσει θαλασσόνερο ο κάµπος

   Xωρίς θωράκιση θα βρει και ο νέος χειµώνας, τον κάµπο του Ευηνοχωρίου, καθώς το ανάχωµα δεν έχει ολοκληρωθεί και το νερό της θάλασσας από τον κυµατισµό µπαίνει στα χωράφια.
   Εδώ και αρκετά χρόνια το ανάχωµα άρχισε να υποχωρεί, και σε µερικά σηµεία σιγά - σιγά παρασύρθηκε από τα νερά της θάλασσας αφήνοντας τον κάµπο στο έλεος. Ο πρόεδρος, Νίκος Ψεύτης, έκανε ενέργειες προς την Περιφέρεια, αποστέλλοντας έγγραφα για αποκατάσταση του αναχώµατος, αλλά δεν έγινε κάτι ουσιαστικό, παρά µόνο κάποιες αυτοψίες για να διαπιστωθεί το µέγεθος της καταστροφής. Πριν από ένα χρόνο περίπου, η ΤΕΡΝΑ διέθεσε µηχανήµατα για την αποκατάσταση της ζηµιάς και ξεκίνησε να κάνει το έργο, όµως µια καταγγελία ήταν αρκετή για να σταµατήσει.
   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ για ένα έργο που προβλέπει κατ’ αρχάς την αντιστήριξη των γεωτρήσεων της ύδρευσης του Μεσολογγίου, που πριν από δυο χρόνια κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα ορµητικά νερά του ποταµού.
   Επιπλέον προβλέπονται και άλλες παρεµβάσεις από την γέφυρα προς τις εκβολές του Ευήνου, για την αποκατάσταση των οχθεων, όπου έχουν υποστεί διάβρωση. Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται και αποκατάσταση του αναχώματος για την προστασία του κάμπου όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης.
   Το τεχνικό δελτίο είναι έτοιμο, έχει περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και σύντομα αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ :  καλά θα κάνει η Περιφέρεια να ασχοληθεί και λίγο με τις ανάγκες του Ευηνοχωρίου και να ρίξει λίγο το βλέμμα της στο χωριό μας...
   Είναι εντελώς ανεπίτρεπτο ο δρόμος από και προς την Ιονία Οδό να είναι σε τρισάθλια κατάσταση τόσα χρόνια τώρα.
   Ένας δρόμος που ενώνει το Ευηνοχώρι με τον νέο δρόμο αλλά και με Αη Γιώργη, Ξηρέϊκα, Κουδούνι και Κουτσοχέρι, ειδικά στο σημείο από αερογέφυρα μέχρι πρατήριο Τριώτη είναι ένας επικίνδυνος ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ, και ο δρόμος αυτός ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος...
ΕΛΕΟΣ!!!!
 
                                                                                                                             
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
 
Οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν πολλές πυρκαγιές 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
    Με τις πυρκαγιές σε πολλά σημεία του κάμπου του Γαλατά, Ευηνοχωρίου και Αγίου Γεωργίου παλεύει από το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική.
 
   Οι φωτιές μπήκαν με σκοπό να καούν υπολείμματα καλλιεργειών και καλάμια, όπως εκτιμά η πυροσβεστική, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμα, επεκτάθηκαν σε καλλιέργειες.
   Ήδη έχουν καεί κάποια ελαιόδεντρα αν και η αποτίμηση θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες όταν ολοκληρωθεί πλήρως το έργο της κατάσβεσης, όμως κινδύνευσαν και σπίτια στο Γαλατά.  
   Για την κατάσβεση απαιτήθηκαν δυνάμεις και από άλλες υπηρεσίες εκτός του Μεσολογγίου και ήδη 35 πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή για να προλάβουν τα χειρότερα.
   Παρόλο που έχει λήξει η αντιπυρική περίοδος, καλό θα ήταν οι αγρότες να προσέχουν και να μην βάζουν φωτιές όσο διαρκούν οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, διότι θα χαθούν περιουσίες, όπως υπογραμμίζει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας.
 
                                                                                                                             
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Βρήκε πορτοφόλι με χρήματα
και το παρέδωσε στην Αστυνομία μέλος της ΕΟΕΔ
 
   Πορτοφόλι με ένα αρκετά μεγάλο ποσό και διάφορα έγγραφα βρήκε το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου, Σπύρος Νταλιάνης και φυσικά το παρέδωσε αμέσως στην αστυνομία.
   Ο Σπύρος Νταλιάνης είναι μέλος της ομάδας εδώ και οκτώ χρόνια και προσφέρει εθελοντικά στον κόσμο, έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς και μεγαλοσύνης.
   Το πορτοφόλι είχε προφανώς πέσει από κάποια γυναικεία τσάντα στη λαϊκή και ο κ. Νταλιάνης το πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα.
   Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι εδώ και δυο χρόνια άνεργος όμως δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να κρατήσει τα χρήματα. Αυτό δείχνει έντιμο άνθρωπο που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων.
    Η ομάδα πάντως αισθάνεται υπερήφανη για το μέλος της όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ :  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον συγχωριανό μας Σπύρο Νταλιάνη που παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω ανεργείας, όμως έδειξε τον χαρακτήρα και τις αρχές του τιμώντας έτσι και την οικογένειά του και το Ευηνοχώρι αλλά και την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στην οποία ανήκει και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως διασώστης....      
    
 
                                                                                                                             
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2018
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ 

Οι τελευταίες πινελιές στην Παιδική Χαρά Ευηνοχωρίου

    Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της   παιδικής χαράς Ευηνοχωρίου, η οποία περιλαμβάνεται στους πέντε αντίστοιχους πιστοποιημένους χώρους που έχουν προγραμματισθεί σε πρώτη φάση για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
   Στο Ευηνοχώρι, ο χώρος αναψυχής -ψυχαγωγίας νηπίων και παιδιών δημιουργείται εκ νέου, περιλαμβάνοντας τον κατάλληλο και πιστοποιημένο εξοπλισμό παιχνιδιών και οργάνων, περίφραξη, καθώς επίσης δάπεδο ασφαλείας. 
   Εκτός των πέντε πρώτων παρεμβάσεων σε Μεσολόγγι, Νεοχώρι, Ευηνοχώρι, Μάστρου και Γουριά, ο Δήμος περιλαμβάνει στον συνολικό σχεδιασμό 17 ακόμη αντίστοιχους χώρους.
 
Οι τελευταίες πινελιές στην Παιδική Χαρά Ευηνοχωρίου
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                             
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
 
Γυναίκα στο Ευηνοχώρι εξαπατήθηκε από «μαϊμού» υπαλλήλους κινητής τηλεφωνίας
 
Γυναίκα στο Ευηνοχώρι εξαπατήθηκε
από "μαϊμού" υπαλλήλους κινητής τηλεφωνίας
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
   Θύμα απάτης έπεσε μια γυναίκα που διατηρεί παντοπωλείο στο Ευηνοχώρι όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα στο κατάστημά της, ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
   Ο άνδρας της είπε ότι πρέπει να κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες στο μηχάνημα που εκδίδει τις αποδείξεις προπληρωμένου χρόνου ομιλίας κινητών τηλεφώνων.
   Καθοδηγώντας την με κάθε λεπτομέρεια την παρέσυρε στο να εκδώσει αρκετές τέτοιες αποδείξεις των 30 ευρώ, η κάθε μία, δίνοντας μάλιστα στον άνδρα και τους αριθμούς που αναγράφονταν σε αυτές.
   Όταν αντιλήφθηκε την απάτη κάλεσε την ασφάλεια στην οποία έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου με το οποίο ο άγνωστος επικοινώνησε μαζί της που είχε αποθηκευτεί στη μνήμη του δικού της τηλεφώνου.
   Η γυναίκα εικάζει ότι στόχος του απατεώνα ήταν να πουλήσει σε τρίτους τον χρόνο ομιλίας με λιγότερα χρήματα από το πραγματικό κόστος. Για το λόγο αυτό θέλησε και να δημοσιοποιήσει το συμβάν προκειμένου να ενημερωθούν και άλλοι συνάδελφοί της και να μην πέσουν στην παγίδα του νέου είδους απάτης.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
                                                                                                                               
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
 
 
   Μια όμορφη παράσταση ανεβάζει το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου ¨Ελεύθεροι Πολιορκημένοι¨ την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας…
   Πρόκειται για την κωμωδία ¨Επενδύσεις¨ των Διονυσίας Ολιβώτου, Ιωάννας Πλακίδα και Βελησσαρίας Χαρδαλιά…
   Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια γυναίκα (Γιαννούλα), σχεδόν εκδιωγμένη από τον μικρό τόπο της και επιστρέφει τώρα ζάπλουτη (κυρία Βέρτελ) κι έτοιμη να κάνει… επενδύσεις , αρκεί ¨κάποιος¨ να βγει απ’ τη μέση!!!
   Πώς αντιδρά όμως η μικρή κοινωνία και πόσο εύκολα ή δύσκολα οι κάτοικοι ¨επενδύουν¨ την ψυχή τους  στα χρήματα που προσφέρει η κυρία Βέρτελ?
   Αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας στο Μεσολόγγι από τους:
 • Πάνος Δασκαλάκης : μπάρμπα-Θόδωρος
 • Βίκυ Τσίντζου: κυρία Βέρτελ
 • Χριστίνα Λύρου: Οικονόμος
 • Λεωνίδας Αρβανίτης: Δήμαρχος
 • Άγγελος Σταμάτης: Αντιδήμαρχος
 • Έφη Μπελέκου: Σύζυγος Δημάρχου
 • Βάσω Παπανικολάου: Σύζυγος Αντιδημάρχου
 • Αθανασία Γουρνοπάνου: Σύζυγος Στρατηγού
 • Μαίρη Ευθυμίου: Ιωάννου
 • Μελέτης Πατρινός: Αγαθοκλής Μαυραγάνης
 • Βίκυ Διαμαντή: Κάκια Μαυραγάνη
 • Τιτίνα Πατρινού:  Αννούλα
 • Ορέστης Καππές:  Δημητράκης
 • Χρυσάνθη Κτιστοπούλου: Γκαρσόν
 • Ζωή Υφαντή: Δασκάλα
 • Μαλβίνα Καρανίκα: Κοπέλα
 • Βασίλης Καστανάς: Αγόρι

 
 
                                                                                                                               
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
"Μεσολογγίτικη Παιδεία"
 
   Πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου η εκδήλωση για την έκδοση του βιβλίου – διδ. Διατριβής «Μεσολογγίτικη Παιδεία.
Πρόλογος: Γεώργιος Σπ. Πλουμίδης, εκδόσεις Γράμμα 2017», έργο της φιλολόγου πρεσβυτέρας Σπυριδούλας Ασημακοπούλου - Κιτσινέλη.
   Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου με εκπαιδευτικούς φορείς της Δευτεροβάθμιας και συντόνισε η Σοφία Λαναρά, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.
   Χαιρέτησαν οι συνδιοργανωτές: ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δημήτριος Μπουσμπουρέλης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αιτωλ/νίας Απόστολος Βετσόπουλος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας Χρήστος Καζαντζής και ο Διευθυντής Γυμνασίου Νεοχωρίου Φώτης Σκληρός.
   Ακολούθησε η ομιλία της Σχολικής Συμβούλου Χρυσούλας Σπυρέλη η οποία επαίνεσε την έκδοση της επιστημονικής εργασίας και έδωσε έμφαση στον ερευνητικό μόχθο της φιλολόγου Δρ Σπυριδούλας Ασημακοπούλου - Κιτσινέλη.
   Στη συνέχεια ο φιλόλογος Κώστας Παπατσίρος παρουσίασε το πρώτο μέρος, δηλαδή μια «Σύντομη περιδιάβαση στην ιστορική πορεία του Μεσολογγίου από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μέχρι τη δεκαετία του 1960 (Λιμνοθάλασσα- Ιχθυοτροφεία - Αλυκές, Σιδηροδρομικό δίκτυο, Καπνοκαλλιέργεια- Καπνεργασία, Γεωργικοί σταθμοί, Καφενεία και λουτρά Νοσοκομείο, φυλακές κ ά.) και με αφορμή το παρελθόν της πόλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα του παρόντος.
   Για τα επόμενα μέρη του βιβλίου μίλησε ο εκπαιδευτικός, μεταδιδάκτορας Ευστράτιος Βαχάρογλου. Επισημαίνοντας το κύριο μέρος της έρευνας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «H πρωτοβάθμια εκπαίδευση από  τις αρχές του 20ου αιώνα ως το 1960 περιλαμβάνει την ιστορία των δημοτικών σχολείων που ενυπήρχαν στο Μεσολόγγι το δεδομένο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη φοίτηση των μαθητών, τη μαθητική διαρροή καθώς και τη σχέση της κοινωνικής προέλευσης με τη μαθητεία. Επιπρόσθετα, τίθενται πίνακες οι οποίοι περιλαμβάνουν τα στατιστικά δεδομένα της μαθητικής κίνησης, ενώ αναφέρεται και η οικονομική κατάσταση των σχολείων. Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη περίοδο λειτουργούν στο Μεσολόγγι 5 δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο και ένα νυχτερινό δημοτικό σχολείο. Το κεφάλαιο κλείνει με το διδακτικό προσωπικό των σχολείων της πόλης.
   Γίνεται αναφορά στη μόρφωση, την καταγωγή των δασκάλων και στα ζητήματα που τους αφορούσαν όπως τη χορήγηση αδειών, τα αίτια μετάθεσής τους, την επιβολή ποινών και τα αίτια απόλυσης  από την υπηρεσία τους». Την εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες η συγγραφέας.
   Τιμητική ήταν η παρουσία των Ιερέων, των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και της πολυμελούς οικογενείας και των συγγενών της συγγραφέως Σπυριδούλας Ασημακοπούλου, -Κιτσινέλη.
   Την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Σωτηρακόπουλος, Αγγελική Πάσχου, ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Κατσαρός, ο Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας Θανάσης Σαρδέλης, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Κούστας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριος Τσάμης, η διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Μεσολογγίου Χρύσα Καρατζόγλου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Γιάννης Αραχωβίτης, εκπρόσωποι της Βυρωνικής Εταιρείας, ο Διευθυντής της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου Γιάννης Χαλάτσης, ο Γεώργιος Λίγκας,  η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου Όλγα Γιαννακογιώργου, ο Διευθυντής της Βαλβείου Βιβλιοθήκης Μιχάλης Κιτσινέλης και άλλοι.
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                               
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μόνο υλικές ζημιές είχε το τροχαίο στο Ευηνοχώρι
 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/items/cache/f6510f7df70474638e613435b436ea18_XL.jpg 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
   Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ευηνοχώρι στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό, πίσω από το πρατήριο υγρών καυσίμων «Ξηρού», όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με έναν τράκτορα.
   Ο τράκτορας είχε κατεύθυνση από Μεσολόγγι προς Ευηνοχώρι, ενώ το ΙΧ την αντίθετη. Στο σημείο που διασταυρώθηκαν τα δυο αυτοκίνητα, ο δρόμος είναι αρκετά στενός και έτσι παρά την προσπάθεια και των δυο οδηγών να αποφευχθεί η σύγκρουση αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπότε το ΙΧ, αφού χτύπησε στο κάτω αριστερό μέρος του μεγάλου οχήματος, έπεσε στο αυλάκι που βρίσκεται δεξιά του δρόμου.
Ευτυχώς και οι δυο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν.
    Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της τροχαίας Μεσολογγίου, με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Καμπά, που κατέγραψε το συμβάν και ερευνά τα αιτία του τροχαίου.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 
                                                                                                                               
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/items/cache/700b25e9871d9c61c7db5525c3e54857_XL.jpg
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Την ακύρωση των μονάδων βιορευστών υποστηρίζει η Σοφία Σακοράφα

   Την ανάκληση της άδειας κατασκευής των μονάδων βιορευστών του Ευηνοχωρίου θεωρεί ως επιβεβλημένη ανάγκη και η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Μεσολόγγι.
   Η Κα Σακοράφα ήταν προσκεκλημένη της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα» και πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με τον αντιδήμαρχο Σπ. Καρβέλη, τον γ.γ. του δήμου Ν. Σολδάτο, εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
   Όλοι συμφωνούν ότι οι αδειοδοτήσεις πρέπει να ανακληθούν και οι φάκελοι των μονάδων να επανεξεταστούν, όπως υποστήριξε η ίδια μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
   Μάλιστα όλοι οι φορείς θα υποβάλλουν αίτημα προς τον αρμόδιο υπουργό, όπως υποστήριξε η κα Σακοράφα, προκειμένου να προβεί σε άμεσες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
   Όπως ενημέρωσε, ο υπουργός Περιβάλλοντος ακύρωσε πανομοιότυπη μονάδα λόγω ελλείψεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει καμία δικαιολογία να μην κάνει το ίδιο και στην περίπτωση του Ευηνοχωρίου.
   Αυτό που εντυπωσίασε την Ευρωβουλευτή, ήταν το γεγονός ότι όλοι οι φορείς του Μεσολογγίου συμπαρατάχθηκαν και αγωνίζονται ενωμένοι για την επανεξέταση της αδειοδοτήσης, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια επένδυση που θα έχει αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή. «Ξεπερνώντας τυχόν πολιτικές διαφορές έχετε όλοι μαζί την ευκαιρία να πιέσετε την πολιτική ηγεσία να πράξει αυτά που πρέπει, με στόχο να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις στη ζωή των κατοίκων και στο περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σακοράφα, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της δηλώνει παρούσα υποσχόμενη ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την αναφορά που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι είναι και μέλος της Επιτροπής Αναφορών.
   Μάλιστα αν η αναφορά αυτή στοιχειοθετηθεί σωστά, θα δώσει την ευκαιρία όχι μόνο καθυστέρησης του έργου, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή Αναφορών μπορεί να δώσει την εντολή να επανεξεταστούν από την αρχή όλα τα δεδομένα.
   Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία διότι συνήθως δίνεται εντολή και για έλεγχο επί παραβάσει και φθάνει μέχρι και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
   Νωρίτερα τα μέλη της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα», ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή των μονάδων, ενώ αναφέρθηκαν και στις δικές τους ενέργειες προκειμένου αυτές να σταματήσουν.
 
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
 
 

Διαμαρτυρία στον τόπο του... «εγκλήματος»

                                                  αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μονάδες των βιορευστών του Ευηνοχωρίου πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην Πύλη του Μεσολογγίου, η οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Ευηνοχώρι.
   Εκτός από κατοίκους και μέλη της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα», παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Καραπαπάς και Γ. Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Διαμαντόπουλος και Σπ. Βασιλείου, Θ. Μαργαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Κούστας, ο πρώην δήμαρχος Π. Κατσούλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ευηνοχωρίου Ν. Ψεύτης.
   Οι διαμαρτυρόμενοι μετά τη συγκέντρωση στην Πύλη κατευθύνθηκαν με αυτοκινητοπομπή προς την πλατεία του Μεσολογγίου και από εκεί συνέχισαν για το Ευηνοχώρι και στη συνέχεια πήγαν στο σημείο που κατασκευάζονται οι μονάδες με στόχο να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.
   Ο δήμαρχος μετέφερε στον υπεύθυνο του εργοταξίου την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λέει ότι η περιοχή δεν θέλει τέτοιου είδους επενδύσεις, ενώ ο κ. Καραπάνος ζήτησε από τον υπεύθυνο, ως ένδειξη σεβασμού στους κατοίκους, να διακόψει για σήμερα τις εργασίες, πράγμα που έγινε δεκτό.
   Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να διακοπούν οι εργασίες οριστικά επικαλούμενοι μεταξύ άλλων ότι η δραστηριότητα που δημιουργείται θα είναι καρκινογόνα αλλά ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε και η παρουσία της Αστυνομίας, η επέμβαση της οποίας δεν χρειάστηκε, αφού η κινητοποίηση ήταν ειρηνική και είχε ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι ο δήμος Μεσολογγίου είναι αντίθετος σε αυτή τη μορφή επενδύσεων.
   Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η συμμετοχή ήταν υποτονική και δεν συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του Ευηνοχωρίου…
   Εκείνο που εξετάζεται από εδώ και στο εξής είναι η δυναμική παρουσία στην Αποκεντρωμένη ώστε να ζητηθεί και να επιτευχθεί εντολή αναστολής των εργασιών. 
   Σε κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα τοπικά κομματικά στελέχη που στη σημερινή συγκέντρωση δεν ήταν παρόντα.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 

Το Μεσολόγγι ξεσηκώνεται κατά των μονάδων του Ευηνοχωρίου

Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα επιχειρηθεί το σταμάτημα της κατασκευής τους / Συγκέντρωση την Τρίτη στην Πύλη

αναδημοσίευση από ΑΙΧΜΗ
 
  Κάθετα αντίθετο παραμένει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου στη δημιουργία των μονάδων βιορευστών στο Ευηνοχώρι, αλλά και σε εκείνες που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή.
   Το θέμα συζητήθηκε προς ημερήσιας διάταξης μετά από αίτημα των κατοίκων και της ομάδας «Λιμνοθάλλαζα». Η πρόταση του δημάρχου, Ν. Καραπάνου, που ψηφίστηκε ομόφωνα, κάνει λόγο, για επικαιροποίηση προηγούμενης αρνητικής απόφασης του Σώματος, για κάλυψη των δαπανών για τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, για το σταμάτημα της κατασκευής των μονάδων, για παρουσία όλων των κατοίκων, των πολιτών και των φορέων στους αγώνες που θα προγραμματιστούν, ενώ ζητά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γνωμοδοτεί αρνητικά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε τέτοιους είδους επένδυση επιχειρείται εντός των ορίων του δήμου Μεσολογγίου.
   Ξεκινώντας η συζήτηση, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις αρνητικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν, για τις ενέργειες που προσπάθησε να κάνει ο δήμος για την διακοπή των εργασιών μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης, και για τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των κατοίκων και της «Λιμνοθάλλαζα», για την κάλυψη των δαπανών στις δικαστικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν.
   Η νομικός, Όλγα Δασκαλή, εκπροσωπώντας τους αντιδρώντες, αναφέρθηκε στις κινήσεις που μπορούν να γίνουν από δω και στο εξής σε νομικό επίπεδο, μιλώντας για την κατάθεση αναφοράς στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, με την υποστήριξη βέβαια και του δήμου, αλλά και άλλων φορέων.
   Ο πρώην δήμαρχος, Π. Κατσούλης, παίρνοντας το λόγο έριξε ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου, για λάθος ενέργειες σε επίπεδο αποστολής διευκρινιστικών  ερωτημάτων προς την Αποκεντρωμένη, όπως αν επιτρέπεται η δόμηση στην συγκεκριμένη περιοχή, που αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» των επενδυτών να συνεχίσουν τις μονάδες. Κατά τον κ. Κατσούλη, αυτό το ερώτημα ήταν άστοχο, για να πάρει την απάντηση από τον δήμαρχο ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θέλουν να είναι καλυμμένοι, ώστε να μην κινδυνεύσει η θέση τους. Για διοικητική ανεπάρκεια μίλησε και ο Π. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι ο δήμος θα έπρεπε να παρέχει πολιτική κάλυψη στους υπηρεσιακούς. Κάλεσε το δήμο να μπει μπροστά για να φανεί το μέγεθος των συνεπειών στην περιοχή από την κατασκευή των μονάδων, συμφωνώντας βέβαια με τις προτάσεις του δημάρχου.
   Για αγώνες και κινητοποιήσεις στον τόπο όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες μίλησαν οι: Θ. Μαργαρίτης και Κ. Αντωνίου, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος τρόπος αποτροπής τους. Μάλιστα ο κ. Αντωνίου υπενθύμισε ότι με αυτό τον τρόπο και με πρωτοστάτες τις τότε δημοτικές αρχές, απετράπη η κατασκευή των πετροχημικών και η αλικοποίηση της λιμνοθάλασσας. Έτσι αποφασίστηκε, την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 9, να γίνει μια συγκέντρωση κατοίκων και φορέων και φυσικά του δήμου, στην Πύλη και στη συνέχεια μετάβαση στο τόπο που κατασκευάζονται οι μονάδες με στόχο το σταμάτημα των εργασιών.
   Ταυτόχρονα θα γίνει και μια  επιτροπή που θα χειριστεί τις νομικές διαδικασίες σε συνεργασία με τους δικηγόρους του δήμου, ενώ θα συζητηθεί  και το ενδεχόμενο μετάβασης για διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη, όπου βέβαια θα υπάρξει πρώτα παράσταση από την επιτροπή.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
 
Τροχαίο ατύχημα με το "καλημέρα" στην Ιόνια Οδό 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Τροχαίο ατύχημα με το "καλημέρα" στην Ιόνια Οδό
    Το πρώτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ιόνια Οδό, μέσα  στη σήραγγα της Καλυδώνας, με τη σύγκρουση δυο οχημάτων.
   Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ΙΧ αυτοκίνητο χτύπησε την προπορευόμενη μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
   Επίσης, άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος της Ζεστής, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο προπορευόμενο, το οποίο έκοψε ταχύτητα λόγω της αυξημένης κίνησης που υπάρχει  σήμερα στο οδικό δίκτυο.
   Και στα δυο συμβάντα έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας Μεσολογγίου, που διερευνά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
 
νεώτερη ενημέρωση για το τροχαιο με τους μαθητές απ' το Ευηνοχώρι:
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
  Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Αιτωλ/νίας που επέστρεφαν με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας τετραήμερη εκδρομή του σχολείου τους.
   Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα της Εγνατίας Οδού, μπήκε με ταχύτητα στην σήραγγα Ανθοχωρίου όταν είδε μπροστά του να κινούνται με μικρή ταχύτητα δύο νταλίκες, οι οποίες ακολουθούσαν άλλα αυτοκίνητα επίσης με... μικρή ταχύτητα που ακολουθούσαν νταλίκες που προηγούνταν καταλαμβάνοντας και τις δύο λωρίδες και μετέφεραν βαριά εκσκαπτικά μηχανήματα. Και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είχαν καταληφθεί από τις νταλίκες κι άλλα αυτοκίνητα που κινούνταν με μικρή ταχύτητα.
   Ο οδηγός του λεωφορείου μπαίνοντας στην σήραγγα μετά μια μικρή στροφή που υπάρχει εκεί, βρέθηκε μέσα στη σήραγγα, μπροστά σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν μικρή ταχύτητα και αιφνιδιασμένος, άρχισε να φρενάρει και ταυτόχρονα να πέφτει σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα το ένα από τα οποία εκσφενδόνισε στην νταλίκα και τελικά να σταματάει πάνω στην τελευταία νταλίκα, όταν ήδη η ταχύτητά του είχε μειωθεί. Τα δύο ΙΧ είναι που ανέκοψαν την πορεία του λεωφορείου που τελικά κτύπησε αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα πλέον και την νταλίκα, όπου και σταμάτησε. Αν το λεωφορείο με την ταχύτητα που είχε συγκρούονταν κατευθείαν με τις νταλίκες, τα αποτελέσματα του τροχαίου θα ήταν οδυνηρά.
   Ευτυχώς κανένας από όλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν τραυματίστηκε. Μόνο μια μαθήτρια που αισθάνθηκε κάποια ζάλη, πιθανά από το σοκ προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" που εφημέρευε, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το ανησυχητικό.
   Το περίεργο είναι ότι οι υπεύθυνοι της Εγνατίας οδού, από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης γνώριζαν ότι στον αυτοκινητόδρομο και κυρίως στη σήραγγα κινούνταν νταλίκες με μικρή ταχύτητα, γιατί μετέφεραν βαρειά εκσκαπτικά μηχανήματα και δεν έβγαλαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες προειδοποιητικά μηνύματα βραδυπορίας, ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί, που συνέχισαν να μπαίνουν στην σήραγγα με την ταχύτητα, λίγο χαμηλότερη, από αυτή που είχαν και εκτός σήραγγας. Ούτε κάποιο από τα ειδικά οχήματα της Εγνατίας συνόδευε αυτές τις νταλίκες με τα ειδικά φώτα ενημέρωσης που διαθέτουν για να προειδοποιούν τους οδηγούς.
   Από πληροφορίες το λεωφορείο μπήκε στη σήραγγα με 90 χλμ. Με λεωφορείο που κλήθηκε από τα Γιάννινα, οι μαθητές συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ευηνοχώρι, όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά οπωσδήποτε ελαφρά σοκαρισμένοι από όσα έζησαν στην Εγνατία.
   Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία.
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/items/cache/62835bf6646eb505893539195b59a009_XL.jpg
 
* * * *
 

Λεωφορείο με μαθητές απο το Ευηνοχώρι ενεπλάκη σε τροχαίο 

Σώα και αβλαβή όλα τα παιδιά

αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
   Τυχεροί στην ατυχία τους ήταν οι μαθητές από την περιοχή του Ευηνοχωρίου που επέβαιναν σε εκδρομικό λεωφορείο, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία με κατεύθυνση από το Μέτσοβο προς τα Γιάννινα.
   Το τροχαίο με την εμπλοκή έξι οχημάτων συνολικά, έγινε στη σήραγγα Κρημνών, την δεύτερη μετά τον κόμβο Μετσόβου προς τα Γιάννινα. Ένα φορτηγό, δύο νταλίκες, δύο ΙΧ κι ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν μέσα στο τούνελ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
   Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ η σήραγγα έχει κλείσει και η κίνηση γίνεται μέσω Βοτονοσίου.
   Οι μαθητές που έκαναν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή γυρνούσαν από την Θεσσαλονίκη και ήταν από την Γ'  τάξη του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου. Εναι όλοι καλά στην υγεία τους και ήδη αναχώρησαν από το σημείο του ατυχήματος και κατευθύνονται προς το Ευηνοχώρι με λεωφορείο που ήρθε απο τα Γιάννενα.
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : η ΔΙΕΞΟΔΟΣ αποτελεί το στολίδι του Μεσολογγιού μας έχοντας τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα και συνεισφέροντας πάντα στον τομέα του Πολιτισμού, της Ιστορίας, της Παράδοσης και της Τέχνης...
   Ο ιδρυτής και Πρόεδρος αυτής κ. Νίκος Κορδόσης, ο οποίος με τιμά με φιλία χρόνων, έχει κατορθώσει με πολύ δουλειά και υπευθυνότητα το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" που λειτουργεί ως κοινωφελής ιδιωτικός πολιτιστικός οργανισμός και  ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία του δωρητή και δημιουργού της, ο οποίος έχει αναλάβει έκτοτε και τις δαπάνες συντήρησεώς της καθώς και την διεύρυνση και εμπλουτισμό της μουσειακής συλλογής της και των έργων της πινακοθήκης να αποτελεί σημείο αναφοράς Πολιτισμού...
  Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", χώρος πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα, με έδρα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, ενώ παράλληλα συνοδοιπορεί με τις ιστορικές μνήμες και τον πολιτισμό του τόπου.
  Στην πορεία της μέσα στο χρόνο απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και η παρουσία της συνδυάστηκε με την διατήρηση της πνευματικής κληρονομιάς και την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών.
 
Η "γιορτή" της Αρχαιολογίας στη ΔΙΕΞΟΔΟ!!!
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Έκθαμβη δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου από τα ευρήματα
των ανασκαφών της Ιόνιας Οδού που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά
 
 
 
Λαοθάλασσα στο Ιστορικό Μουσείο απ’ όπου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Εξόδου
 
 
 
   Με μια άψογα οργανωμένη και εντυπωσιακή έκθεση ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου από την «Διέξοδο» χτες το βράδυ με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τον περιβάλλοντα χώρο.
   Η... «Γιορτή της Αρχαιολογίας», όπως αποκαλέστηκε εύστοχα από την προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ολυμπία Βικάτου, έγινε με παρούσα την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που χτες βρέθηκε από το πρωϊ στην Ιερή Πόλη με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης.
   Πρόκειται για περίπου 700 εκθέματα από τις ανασκαφές της Ιόνιας Οδού που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και κυριολεκτικά εντυπωσίασαν το κοινό, αλλά και τους επισήμους.
   Η υπουργός δήλωσε έκθαμβη από τα ευρήματα της σπουδαίας ανασκαφικής εργασίας και τόνισε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που έχει συντελεστεί σε τούτη την πλευρά της χώρας μας. «Είναι μια απόδειξη ότι τα μεγάλα έργα και αυτές οι κινήσεις για την σύγχρονη ζωή της Ελλάδας δεν εμποδίζουν την αρχαία μας κοινωνία, αντίθετα την βοηθούν να αποκαλυφθεί και ζουν παράλληλα οι δύο εποχές. Είναι πραγματικά μια συγκλονιστική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν φείσθηκε καλών λόγω για το Μεσολόγγι αναφέροντας πως είναι ένας τόπος που συνδυάζει την αυτοθυσία, την αξιοπρέπεια και τον έρωτα για την ελευθερία», ανέφερε.
   Προηγουμένως είχαν γίνει ομιλίες από τον Ιδρυτή της Διεξόδου Ν. Κορδόση που αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή παρουσίασης αυτής της έκθεσης ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πλέον γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλ/νίας που θα στεγαστεί στο Ξενοκράτειο.  Μάλιστα έκανε λόγο για μια ξεχωριστή έκθεση μιας και πρόκειται κατ' ουσία για ένα Μουσείο μέσα στο Μουσείο, λόγω του πλήθους των ευρημάτων που εκτίθενται.
   Στη συνέχεια η κα Βικάτου αποκάλυψε τι περιέχει αυτή η έκθεση και η υπουργός αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Μεσολογγίου και τους θησαυρούς που διαθέτει η περιοχή. Τις ομιλίες έκλεισε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος κηρύττοντας και την έναρξη των φετινών γιορτών Εξόδου.
   Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες και πολλοί επίσημοι. Ήταν εκεί ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς, η βουλευτής Μ. Τριανταφύλλου, οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Ν. Μπαλαμπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής συνδυασμών, πρώην δήμαρχοι και νομάρχες και πολλοί άλλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων.
   Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε με απόλυτη επιτυχία η Ειρήνη Καρανικόλα.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαϊου και πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφθούμε όλοι μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Κάηκε νταλίκα στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ευηνοχωρίου
 
   Φωτιά άρπαξε πριν από λίγη ώρα μια νταλίκα που κινούνταν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με κατεύθυνση προς Αντίρριο που μετέφερε εμφιαλωμένα νερά.
   Το συμβάν σημειώθηκε στο ύψος του Αγίου Ιωάννη στο Ευηνοχώρι. Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς τον τράκτορα χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει ο οδηγός.
   Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με 9 πυροσβέστες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.
   Η κυκλοφορία διακόπηκε για αρκετή ώρα στην Εθνική Οδό και διεξάγετο μέσω Ευηνοχωρίου από τα περιπολικά της τροχαίας που επίσης έφτασαν άμεσα στο συμβάν.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
 
 
 
 

 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Σοκ στο Ευηνοχώρι , Ινδός κρεμάστηκε σε δέντρο!
 
Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία του Ευηνοχωρίου από τον τρόπο
που ένας 60χρονος Ινδός έδωσε τέλος στη ζωή του.
   Ο αλλοδαπός διέμενε με άλλους ομοεθνείς του σε σπίτι του χωριού. Το βράδυ, όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν προφανώς, βγήκε από το σπίτι και κρεμάστηκε από μια ελιά που βρίσκεται απέξω.
  Έτσι το πρωί οι συγκάτοικοί του τον βρήκαν νεκρό ενώ το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν και αρκετά παιδιά του παρακείμενου σχολείου.
  Η αστυνομία τώρα έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει τι τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
 
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Πιάστηκε ο δράστης της κλοπής του τζιπ από το Ευηνοχώρι
 
   Συνελήφθη πριν από λίγο ο δράστης της κλοπής του τζιπ και του κυνηγετικού όπλου από σπίτι στο Ευηνοχώρι.
   Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκειμένου να συλλάβουν το δράστη.
   Μετά από μια σοβαρή έρευνα έφθασαν στον υπαίτιο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους οδήγησε σε ένα χώρο όπου είχε κρύψει κλοπιμαία. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή έκανε ότι είναι δυνατόν για να βρει την άκρη δεδομένου ότι στο Ευηνοχώρι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν πολλές κλοπές.
   Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς, αν πίσω από όλες τις κλοπές κρύβεται ο ίδιος δράστης, τότε η περιοχή θα αισθανθεί και πάλι μια ασφάλεια. Και ενώ η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της απομένει η απόφαση των Δικαστών αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος.
   Πάντως αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος νεαρός εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και τη κακή του μέρα....
   Πάνσοφη λαϊκή παροιμία, όπως και "ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη..."
   Παραείχε γίνει το κακό στο Ευηνοχώρι και δεν πήγαινε πλέον άλλο...
Ήδη κάτοικοι του χωριού μας μαθαίνοντας την σύλληψη του δράστη επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο που είναι τόσο ελαστικός απέναντι στους διαρρήκτες και τους αφήνει πάλι ελεύθερους να αλωνίζουν...
   Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κι άλλες συλλήψεις...
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

   Διάρρηξη στο γυμνάσιο Ευηνοχωρίου κατήγγειλε ο Διευθυντής του σχολείου σήμερα στην Ασφάλεια Μεσολογγίου.
  Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι δράστες έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου όπου σε ένα γραφείο βρήκαν μια ντουλάπα την οποία άνοιξαν και πήραν από μέσα ένα laptop και 700 ευρώ. Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί όταν  ο Διευθυντής πήγε να ανοίξει το σχολείο.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
 
 
    Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου του Δρ. Φώτη Σπυρόπουλου "Χωρίς δικαίωμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών (hacking)".
    Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στον χώρο του ιστορικού μουσείου του Κεντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
   Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ξεχωριστή για το Μεσολόγγι καθώς διοργανώνεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας) και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
   Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο συγγραφέας επέλεξε το Μεσολόγγι, την πόλη δηλαδή στην οποία μεγάλωσε, για να γίνει αυτή η σημαντική επιστημονική συζήτηση. 
    Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση, την οποία θα συντονίσει ο Ομ. Καθηγητής Νομικής Αθηνών Δρ. Νέστωρ Κουράκης, θα μιλήσουν για το βιβλίο του Δρ. Σπυρόπουλου οι: Δρ. Λ. Κοτσαλής, Ομ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, Δρ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Αντιπρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και ο Δρ. Αριστογιάννης Γαρμπής, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
   Ειδικότερα και αναφορικά με την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία των ομιλητών:
 •  - η Αντιπρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Δρ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου είναι Καθηγήτρια Εγκληματολογίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Paris II στο Παρίσι, Γαλλία με θέμα τον φόβο του εγκλήματος και την ανασφάλεια. Έχει υπάρξει μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών επιτροπών, με μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο και διεθνή αναγνώριση. Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
 • - ο Δρ. Αριστογιάννης Γαρμπής είναι Αν. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του London South Bank University του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε επίπεδο Master, "MSc, Computing and Information Systems" από το University of Greenwich του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία). Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • - ο Δρ. Λεωνίδας Κοτσαλής είναι Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Γερμανία και έχει συγγράψει το βασικό εγχειρίδιο του Ποινικού Δικαίου, που διδάσκεται σήμερα στην Νομική Αθηνών. Είναι Τακτικό Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως δικηγόρος έχει αναλάβει και γνωμοδοτήσει μερικές από τις πιο γνωστές υποθέσεις στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου κ.α.).
 • Ο συντονιστής της συζήτησης Δρ. Νέστωρ Κουράκης είναι Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας της Νομικής Αθηνών, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Κύπρος) και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου στη Γερμανία και έχει σπουδάσει στη Γαλλία εγκληματολογία, με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και έχει συγγράψει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Έχει υπάρξει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Από το 2012 είναι Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Ως δικηγόρος, έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις διεθνούς ενδιαφέροντος (δικηγόρος του Τιερί Ρουσέλ στην υπόθεση με το Ίδρυμα Ωνάση κ.α.).
   Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διατριβή του Δρ. Φώτη Σπυρόπουλου βαθμολογήθηκε με Άριστα παμψηφεί στην Νομική Αθηνών, επιχορηγήθηκε ως πρωτεύσασα με υποτροφία μεταξύ 800 διδακτορικών διατριβών σε όλη την Ελλάδα από όλα τα επιστημονικά πεδία και έχει ήδη παρουσιαστεί σε σημαντικά επιστημονικά fora στο εξωτερικό (ενδεικτικά: Βέλγιο, Ουγγαρία, Κύπρος κ.α.).
αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ"
 
   ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : ο Φώτης Σπυρόπουλος εκτός από ένας εξαίρετος επιστήμονας, είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες αλλά και καλλιτεχνικές τάσεις, δεν αρκείται ποτέ σ' αυτά που ήδη γνωρίζει αλλά ψάχνει συνέχεια νέους ορίζοντες...
    Αισθάνομαι πως ότι και να γράψω είναι πολύ λίγα για να απαριθμηθούν όλες οι ικανότητες αυτού του Ανθρώπου...
   Όμως μπορώ να πω πως είναι ένας υπέροχος Άνθρωπος που με τιμά με φιλία πολλών χρόνων και μου έχει δείξει πόσο απέραντα μπορεί να πλατύνει ο νους του κάθε ανθρώπου όταν έχει θέληση....
   Φώτη μου σου εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες γιατί το αξίζεις, και πάντα να είσαι μάχιμος στην πρώτη γραμμή σε ότι κι αν κάνεις...
  Καλοτάξιδο Φίλε μου το βιβλίο σου....
       Π.Δ. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Για τμήματα τσιγγανόπαιδων και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες παλεύει το σχολείο Ευηνοχωρίου
Τα προβλήματα χώρου δεν επιτρέπουν την δημιουργία τους
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ"
Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ
vasovitta@yahoo.gr
    Αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι αρκετά τσιγγανάκια πηγαίνουν πλέον στο σχολείο, παρόλο που οι δυσκολίες στην προσαρμογή τους είναι μεγάλες.
    Στο δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου φέτος γράφτηκαν 15 περίπου τσιγγανάκια, όμως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ως προς την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τσιγγάνοι δεν τηρούν τα όσα προβλέπονται για τις ηλικίες που θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα, ακόμα και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, να βρίσκονται μέχρι και δωδεκάχρονα παιδιά, τα οποία είναι δύσκολο να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των υπολοίπων.
   Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστό τμήμα για τα τσιγγανάκια, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς του μαθήματος που σίγουρα θα είναι πιο αργοί από των υπολοίπων τμημάτων. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί η θέση του δασκάλου, παρόλο που ο σύλλογος απευθύνθηκε τόσο στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.
   Επιπρόσθετα, ο χώρος του επταθέσιου σχολείου είναι περιορισμένος, αφού ήδη τα 135 παιδιά που φοιτούν σε αυτό, δεν έχουν τις ανέσεις που απαιτούνται, ενώ επιθυμία του συλλόγου είναι να έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να φοιτούν σε κατάλληλους χώρους.
   Αυτό δείχνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σχολικού συγκροτήματος, όμως δεν υπάρχει οικόπεδο. Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής δεν έγινε ακόμα κατορθωτό να αγοραστεί ένας νέος χώρος, αφού, αφενός δεν υπάρχουν χρήματα και αφετέρου δεν βρέθηκε κατάλληλο οικόπεδο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργηθεί και το τμήμα ένταξης, λόγω έλλειψης χώρου και δασκάλου. Έτσι και τα 5 παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα μπαίνουν στις κανονικές τάξεις, χωρίς βέβαια να μπορούν και αυτά να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς διδασκαλίας.
    Τα αιτήματα του συλλόγου γονέων για δημιουργία τμήματος ένταξης, δεν έχουν βρει ακόμη ανταπόκριση, γι’ αυτό και απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους αρμοδίους, να σκύψουν στο πρόβλημα και να μεριμνήσουν για την κάλυψη της θέσης δασκάλου, ώστε να δημιουργηθεί το τμήμα αυτό που είναι απαραίτητο για τα παιδιά που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : είμαι σε θέση να γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως "χάθηκαν" 1.800.000 ευρω (ναι , καλα διαβασατε το ποσον!!!) που είχε εγκριθεί για την ανέγερση ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο Ευηνοχώρι , εξ αιτίας ορισμένων βεζυροδεινόσαυρων , που ήθελαν να γκρεμιστεί (!!!) το ήδη υπάρχον πέτρινο κτίριο του σχολείου και να γίνει στον ...ίδιο χώρο νέο κτίριο πάλι για 135 παιδιά, την στιγμή που ήδη υπήρχε προσφορά δωρεάς από συγχωριανό μας οικοπέδου 5 στρεμμάτων για την ανέγερση νέου σχολείου (παρεπιπτώντως ο άνθρωπος αυτός δεν άκουσε ούτε ένα "ευχαριστώ" απ' τον Δήμο!!!).
  Επίσης , υπάρχουν οικόπεδα τα οποία πληρούσαν ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές για ανέγερση σχολείου και σε καλή τιμή , και μάλιστα ΚΑΙ οικόπεδο 4 στρεμμάτων που αγοράσθηκε απ' την  κοινότητα του χωριού μας , όμως οι ίδιοι παραπάνω "κύριοι" προτίμησαν να σαμποτάρουν και να εκβιάσουν ακόμη καταστάσεις (βλέπε εδώ) για να είναι το σχολείο δίπλα απ' την πόρτα τους...
 Ο Δήμος ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ακολούθησε τον δρόμο της λογικής , κάνοντας ένα μεγάλο έργο στο Ευηνοχώρι το οποίο θα έμενε για πάντα , και προτίμησε τον εύκολο αλλά και άστοχο δρόμο της αδράνειας , μην λαμβάνοντας υπ' όψιν τη γνώμη των δασκάλων , των γονιών , του Συλλόγου Γονέων , του Τοπικού Συμβουλίου και εν γένει όλου του χωριού και προτίμησε να παγιδευτεί στις πιέσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν καν τι θα πει η λέξη Γονέας και Παιδί...
   Έτσι λοιπόν ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία για το Ευηνοχώρι να αποκτήσει ένα νέο και μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα , με κύριους υπεύθυνους και υπαίτιους αυτούς τους συγχωριανούς μας , που αντέδρασαν για προσωπικούς τους λόγους στην κατασκευή του , αγνοώντας εντελώς ένα ολόκληρο χωριό και τα παιδιά του χωριού μας που δήθεν νοιάζονται γι' αυτά , και που είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ απ' το παντελώς ακατάλληλο κτίριο που στεγαζόταν, στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζεται τώρα και που είναι η φυσική του θέση...
   Όμως "κοντός ψαλμός αλληλούια" , οι άνθρωποι αυτοί σε λίγους μήνες θα ζητήσουν ξανά την ψήφο μας και δεν θα ξεχάσουμε πόσες βλακείες έκαναν εις βάρος όλου του χωριού μας...
 Θα είμαστε ΕΔΩ και θα μας βρίσκουν ΠΑΝΤΑ μπροστά τους , γιατί οι Μποχωρίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ποιοί θέλουν να επικρατεί διχόνοια στο χωριό και ποιοί είναι οι λύκοι που θέλουν να εμφανίζονται με προβιές ....αρνιών.
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * * 

 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****