aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
 

 
ΤΡΙΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
 

  
ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΑΡΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ  &  ΑΛΛΑΓΗ  ΔΙΚΤΥΟΥ
ΣΕ  ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
   Υπογράφηκε από Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο και Τεχνική Υπηρεσία απ’ τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Γιώργο Καραπαπά η σύμβαση για την κατασκευή και της δεύτερης Παιδικής Χαράς στο Ευηνοχώρι στην πλατεία ‘’Κώστας Νιαβής’’ (η πρώτη ήδη έχει κατασκευασθεί στην πλατεία ‘’Ελύτης’’ από πέρυσι), δείχνοντας την συνέπεια στις δεσμεύσεις προς το Ευηνοχώρι και του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου και υπευθύνου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
   Το έργο αυτό αφορά την προμήθεια, πιστοποίηση και εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού στον ευρύτερο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (Ευηνοχώρι, Λεσίνι, Κατοχή, Μαγούλα, Κεφαλόβρυσο, Συνοικισμός Βίγλας Μεσολογγίου, Χρυσοβέργι) ύψους 145.000 ευρώ και θα παραδοθεί εντός του Απριλίου.
   Επίσης, σήμερα που γράφονται αυτά (26 Φεβρουαρίου 2019) είναι η καταληκτική ημερομηνία προσφορών για το έργο αλλαγής δικτύου ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, ένα έργο που και αυτό ανήκει στις δεσμεύσεις του Δημάρχου για το χωριό μας και αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή μας. Οι προσφορές θα ανοιχθούν την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, οπότε τότε θα έχουμε και τον ανάδοχο του έργου.
   Σε εξέλιξη δε είναι και η επέκταση δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι, σε σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, με την εγκατάσταση αξονικών σημείων φωτισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων που ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 60000 ευρώ.
   Εκείνο πάλι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα στο Ευηνοχώρι και έχει παραμεληθεί εντελώς, είναι η κατασκευή – επισκευή του δρόμου που ενώνει την Ιόνια Οδό απ’ το σημείο Σ.Ε.Α. Ευηνοχωρίου μέχρι το σημείο που ενώνεται με τον κεντρικό δρόμο Ευηνοχωρίου και που είναι σε εντελώς άθλια και τριτοκοσμική αλλά και επικίνδυνη κατάσταση. Το κομμάτι αυτό του δρόμου όπως πληροφορηθήκαμε απ’ τους αρμόδιους, ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και καλό είναι η Περιφέρεια να κοιτάξει και λίγο προς το Ευηνοχώρι….

 
 
 

 
 
* * * * * * * * * *
                                                                                                                             
  
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
 

 
ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
   Με έργα απ’ τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου θα κλείσει το 2018 στο Ευηνοχώρι και ήδη η ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων του χωριού μας έχει αρχίσει με ιδιαίτερο ζήλον πριν αρκετές ημέρες και συνεχίζεται στους δρόμους που ήδη είχαν τελειώσει οι εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης.
   Οι δρόμοι μετά απ’ τις εργασίες αυτές είχαν παραμείνει σε άθλια κατάσταση επί σειρά ετών και ήταν γενικό αίτημα των κατοίκων η αποκατάστασή τους.
   Επίσης πρέπει η περιφέρεια να επισκευάσει το τμήμα του δρόμου απ’ το σημείο της αερογέφυρας που οδηγεί στην Ιονία Οδό και εξακολουθεί να είναι σε άθλια αλλά και επικίνδυνη κατάσταση (το κομμάτι αυτό του δρόμου ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος).
   Με το πέρας των έργων ασφαλτόστρωσης στο Ευηνοχώρι θα αρχίσει η αποκατάσταση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στην πλατεία ¨Κώστας Νιαβής¨ όπου δεκάδες παιδιά του χωριού μας κάθε μέρα απολαμβάνουν παίζοντας τις ελεύθερες ώρες τους στον όμορφο αυτόν χώρο.
   Έχει δε δρομολογηθεί και το μεγάλο έργο αποπεράτωσης αλλαγής δικτύου ύδρευσης που είναι ιδιαίτερα επιτακτική η αναγκαιότητα αλλαγής των αγωγών που είναι από αμίαντο, για λόγους υγείας….
   Επίσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η οικογένεια Νιαβή που έχει κάνει μεγάλες δωρεές στο Ευηνοχώρι, δίνει ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι οικοπέδου για προέκταση της πλατείας ¨Κώστας Νιαβής¨ που αποτελεί στολίδι για το Ευηνοχώρι.
   Μπράβο στη Δημοτική Αρχή που συνεχίζει να πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της για το Ευηνοχώρι, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του χωριού μας.
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****