aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
 

 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2017
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
   ΑΡΧΙΚΗ      ERGA SE EVINOCHORI
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
 
 
 
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ 2019
 
   Έτοιμη και η 2η Παιδική Χαρά στο Ευηνοχώρι, με μερικές ‘’πινελιές’’ ακόμη σε εκκρεμότητα και θα παραδοθεί στους μικρούς μας φίλους για να παίζουν και ελεύθερα και με ασφάλεια.
   Είναι το πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όπου διατέθηκαν 145000 ευρώ απ’ το ταμείο του (αυτοχρηματοδότηση) για την δημιουργία και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών σε διάφορα διαμερίσματα του Δήμου (Ευηνοχώρι, Λεσίνι, Κατοχή, Μαγούλα, Κεφαλόβρυσο, Συνοικισμός Βίγλας Μεσολογγίου, Χρυσοβέρι).
   Η πρώτη Παιδική Χαρά έγινε το 2018 στην πλατεία ‘’Οδυσέας Ελύτης’’ και η δεύτερη στην πλατεία ‘’Κώστας Νιαβής’’, κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κατασκευή παιδότοπων για το Ευηνοχώρι.
   Επίσης, στην τελική ευθεία είναι, μιας και δημοπρατήθηκε, το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης για το Ευηνοχώρι με ανάδοχο εργολάβο τον κ. Κακαβά από Πάτρα, και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία προσυμβασιοποίησης. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, το όλο έργο θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι ένα έργο πνοής και υγείας για το Ευηνοχώρι, που η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί για την πραγματοποίησή του.
   Επίσης, ολοκληρώνεται και το έργο επέκτασης δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι, σε σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, με την εγκατάσταση αξονικών σημείων φωτισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων που ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμού 60000 ευρώ.
   Ολοκληρώθηκε δε και η ασφαλτόστρωση κεντρικών και δευτερευόντων δρόμων στο Ευηνοχώρι, ειδικά εκεί που ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης.
   Ένα έργο ακόμη που είναι σε εξέλιξη, και έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι η εγκατάσταση τσιμεντοσωλήνων και σκέπασμα στον αρδευτικό αύλακα που επί χρόνια ήταν μόνιμη εστία μόλυνσης, μιας και κάποιοι συγχωριανοί μας, πριν δεκαετίες, φρόντισαν να συνδέσουν τους βόθρους τους μ’ αυτόν.
   Επίσης, πρέπει να αναφερθεί και η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης πλακόστρωσης της πλατείας ‘’Οδυσέας Ελύτης’’, καθώς επίσης και ο πλήρης φωτισμός της και αυτής και της πλατείας ‘’Κώστας Νιαβής’’, κάνοντας τις πλατείες του Ευηνοχωρίου ακόμη πιο λειτουργικές.
   Μεγάλη και η βοήθεια του Δήμου για την αποκατάσταση χλοοτάπητα του Κοινοτικού Γηπέδου Ευηνοχωρίου, και με την τοποθέτηση κερκίδων σ’ αυτό, αλλά κυρίως με την δημιουργία εφεδρικού γηπέδου για να μην καταπονείται το κυρίως γήπεδο, αλλά και τον εξοπλισμό των αποδυτηρίων του.
   Στον λόφο του Αη Γιάννη επίσης, πρέπει να αναφερθεί η εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και έτσι πλέον το έθιμο ‘’Αρματωμένοι Αη Γιαννιού’’ διεξάγεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
   Θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε και για την άψογη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου, καθώς επίσης και για τις αναγκαίες μικροεπισκευές και συντηρήσεις που έγιναν σ’ αυτό απ’ τις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και το εξωτερικό βάψιμό του, σε έναν χώρο ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή για μικρά παιδιά.
   Να αναφερθούμε ακόμη στη μεγάλη βοήθεια, στήριξη και συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στους συλλόγους του Ευηνοχωρίου για τις δράσεις τους αλλά και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.
   Ακόμη δε, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πράσινου του Δήμου ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη πρώτη γραμμή στο Ευηνοχώρι, δίνοντας έτσι μια όψη πολιτισμού και καθαριότητας στον τόπο μας.
   Τελειώνοντας, θέλω να αναφερθώ στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για συγχωριανούς μας, και σε κάθε στιγμή είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες του Ευηνοχωρίου, στηρίζοντας αυτές με κάθε τρόπο.
   Όλα τα παραπάνω όφειλα να τα αναφέρω, γιατί το Ευηνοχώρι είναι ένα κεφαλοχώρι με φιλόξενους και υπέροχους ανθρώπους, πάντα προβληματισμένους με την καθημερινότητα  και αναζητώντας πάντα λύσεις στα προβλήματα του χωριού, αλλά και εκτιμώντας ανάλογα το έργο και την προσφορά των εκάστοτε εκλεγμένων Δημοτικών Αρχόντων του τόπου μας.
   Προσωπική μου άποψη?
   Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για το χωριό μας, όμως, με την υπάρχουσα κρίση όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ πως στο Ευηνοχώρι έγιναν αρκετά και κυρίως ουσιώδη πράγματα, από μια Δημοτική Αρχή που όντως παρουσίασε ενδιαφέρον και έργο στο χωριό μας.
   Εμείς απλώς, σε λίγες βδομάδες απλά θα κληθούμε να επιβραβεύσουμε ή να καταδικάσουμε το έργο της…
   Με εκτίμηση προς όλους
      Δασκαλάκης Πάνος
 
σχεδόν έτοιμη και η δεύτερη Παιδική Χαρά στο Ευηνοχώρι...
 
η Παιδική Χαρά πλατείας "Κώστας Νιαβής" σε λίγες ημέρες παραδίδεται
στα παιδιά του Ευηνοχωρίου όπου θα παίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια...
 
 
 
 
έτοιμη και πιστοποιημένη η Παιδική Χαρά στη πλατεία "Οδυσέας Ελύτης"
όπου τα παιδιά παίζουν πλέον με ασφάλεια
 
 
ολοκληρώνεται και το έργο επέκτασης δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι
 
 
 
ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης των δρόμων του Ευηνοχωρίου,
όπου δεν θα χρειασθεί ξανά σκάψιμο για την αλλαγή δικτύου ύδρευσης
 
 
 
 
 
 
μεγάλη η βοήθεια του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την αποκατάσταση
αγωνιστικού χώρου Κοινοτικού Γηπέδου Ευηνοχωρίου,
εφεδρικού γηπέδου και τοποθέτηση κερκίδων
 
 
 
 
 
 
ιδιαίτερη προσοχή ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στο κτήριο του Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου, όπου αποτελεί ταυτόχρονα και πολιτιστικό κέντρο στο χωριό μας με την διάθεση κενής αίθουσας για πολιτιστικές δράσεις.
 
 
 
    11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
      ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                 * * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΤV
 
                    * * * 
      ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
 
                  * * *
     8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
       ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
                         * * *
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
            ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

             * * *
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
                  *  *  * 
       ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
 
                   * * *
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 
                 * * *
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****